Meslek Kodu Mağdurları Çözüm Bekliyor

Meslek Kodu Mağdurları Çözüm Bekliyor

MESLEK KODU MAĞDURLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR;

Kamuda İŞ-KUR - 696 KHK lı sürekli işçi olarak çalışmaktayız.Tüm kamu kurumlarında biz varız.(Hastane, SGK, Üniversite, vs.) Bizler, tüm kamu kurumlarında Veri Giriş sekreteri,Otomasyon,Hasta karşılama,Santral,Bilgi işlem,Ofis gibi işleri yapmaktayız.Ancak meslek kodlarımız Temizlik,Şoför gibi kadrolarda. Ben 2 sene veri giriş sekreterliği yaptım amaa maalesef sırf kadrom temizlik diye 2 sene sonunda temizliğe çekildim İdari amirlerim tıbbi sekreterlik sertifikam, Bilgisayar sertifikam olduğu ve potansiyelim olduğu için veri giriş

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

sekreterliğinde çalıştırmayı uygun görmüşlerdir.İşimi severek ve başarıyla yapıyordum. Hastalarımız memnuniyetlerini sürekli dile getiriyorlardı.Öz-Sağlık iş toplu sözleşmesinde 29.madde D seçeneginde vasıfsız işçi kadrosunda bulunmakla überaber, Bir yıl boyunca vasıflı işçiler tarafından yapılması gereken bir işte çalışmış olanlar bu sürenin sonunda vasıfsız bir işte çalıştırılamazlar  ibaresi var. Ama bizler mağdur edildik.Yüzbinlerce mağdur kişiler olarak talebimiz şudur ; Giderilmesinde Mali açıdan yük getirmeyecek olan bu mağduriyetimizin yapılacak olan ilk torba kanunla düzeltilmesini veya *ACİLEN* Kamu Çerçeve Protokolünün 9. maddesine istinaden düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.

Kurumlarda yaptığımız iş ne ise meslek kodumuz da aynı olsun.Mesela veri giriş sekreterliği işi yapıyorsak meslek kodumuz da veri giriş sekreteri olarak güncellensin. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daha önce birkaç kez kurumlara meslek kodlarının, yapılan işe göre güncellenmesi yönünde yazı göndermesine rağmen bizim kurumlar meslek kodlarımızı düzeltmediler. Kurumların hatalı uygulamalarından dolayı bizler mağdur edildik. bu durum işçi ve ailelerini olumsuz yönde etkileyerek mağduriyet yaşatmakta, devletimizi ise mahkeme süreçleri nedeniyle gereksiz iş yükü ve külfet altına sokmaktadır.

ÇÖZÜMÜ ÇOK ZOR DEĞİL…
Bu zamana kadar çalışıp hak kazanan işçilerimizin yaptıkları işin meslek kodunu almaları görevinden zorla temizliğe geçirilenlerin tekrar asli görevlerine geri dönmesini ve meslek kodlarının düzeltilmesinizi sizlerden rica ediyoruz.Bu süreçte sizleri yanımızda görmek istiyor ve mağduriyetimizin ivedi bir şekilde giderilmesini rica ediyoruz.Bu işi çözmek için tek yürek olduk ve Lütfen sesimizi duyun MESLEK KODU MAĞDURLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR…

 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.