MHP, ASDEP meslek personeline kadroyu Aile Bakanına sordu

MHP, ASDEP meslek personeline kadroyu Aile Bakanına sordu
MHP tarafından ASDEP personelinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma bulunup bulunmadığına ilişkin Meclise önerge sunuldu. Önergede '4/D statüsü alan ASDEP personellerine yönelik işçi statüsünden memur statüsüne geçirilmeleri hakkında bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?' denildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 03/14/2020 Esin Kara /Konya Milletvekili 

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyacının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir uygulamadır. ASDEP görevlileri Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi bölüm mezunları arasından seçilmektedir. 

Bu bilgiler çerçevesinde; 

1. 24.12.2017 Tarih ve 30280 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 696 Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile 4/D statüsü alan ASDEP personellerine yönelik işçi statüsünden memur statüsüne geçirilmeleri hakkında bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 

2. 21.09.2020 Tarihinde Bakanlığınızca yapılan alım neticesinde göreve başlamaya hak kazanan ASDEP personelleri 4B statüsünde tanındığından önceki dönem göreve başlayan personeller ile arasında oluşacak özlük bakımından farkların eşitlenmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum