MHP Bakanı Soylu'ya polislere 3600 ek göstergeyi sordu

MHP Bakanı Soylu'ya polislere 3600 ek göstergeyi sordu
TBMM'de İçişleri, Çevre ve Şehircilik ve Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erem, 'Sorum Sayın İçişleri Bakanımıza: Kahraman Türk polisimizin 3600 ek göstergesiyle ilgili gayretlerinizi biliyoruz, bu konuyla ilgili planlamanız nedir bundan sonrası için?' dedi. Meclis konuşmalarında polis memurlarına 3600 ek gösterge şu şekilde konuşuldu:

BAKAN SOYLUYA 3600 EK GÖSTERGE SORULDU

ARZU ERDEM (İstanbul) – Sorum Sayın İçişleri Bakanımıza: Kahraman Türk polisimizin 3600 ek göstergesiyle ilgili gayretlerinizi biliyoruz, bu konuyla ilgili planlamanız nedir bundan sonrası için?
İkincisi: Kahraman itfaiyecilerimizle ilgili bir düzenleme yapılacak mıdır? Ve son olarak: Korucularımızın maaşları düşük kalmaktadır, bununla ilgili bir düzenleme olacak mı önümüzdeki planlamada?

POLİS 3600 EK GÖSTEGE MÜJDESİ BEKLİYOR

MHP GRUBU ADINA SERMET ATAY (Gaziantep) – ...diğer yandan, güvenlik güçlerimizin  idare esaslarındaki farklı kanun ve düzenlemelerden kaynaklı sosyal ve mali haklar yönden çeşitli eşitsizlikler de ortaya çıkmaktadır. Şöyle ki:  Aynı görevi  ifa eden Emniyet Genel Müdürlüğü polis teşkilatı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik  personelleri arasında  benzer görevleri  ifa eden  muadil rütbeli personelin  ücretleri yani maaşları kıyaslandığında eşitsizlikler hemen göze çarpmaktadır. Bu anlamda, yeni bir yasal düzenleme yapılarak  tüm  kolluk personeline  “eşit işe eşit  ücret” ilkesi gereği sosyal haklar ve ücret konusunda Emniyet teşkilatı açısından da aynı hakların verilmesi  gerektiği kanaatindeyiz. Ayrıca, polis teşkilatımızın yıllardır beklediği 3600 ek gösterge konusunda adımların da bir an önce atılması kahraman Türk polisinin beklediği bir müjdedir.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum