MHP'den 10 yıllık astsubaylar ile 7 yıllık sözleşmeli er ve erbaşlar için talep

MHP'den 10 yıllık astsubaylar ile 7 yıllık sözleşmeli er ve erbaşlar için talep
MHP'den on yıllık sözleşmeli astsubaylara kadro, yedi yıllık sözleşmeli er ve erbaşlara ise memurluk hakkı için talep geldi.

Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu astsubay ve sözleşmeli erbaşların özlük haklarına yönelik açıklamada bulundu:

On yılını tamamlamış astsubayların durumu

MHP GRUBU ADINA MUSTAFA HİDAYET VAHAPOĞLU (Bursa) –4678 sayılı Yasa gereği, sözleşmeli olarak istihdam edilen ve hâlen mesleğini icra etmekte olan sözleşmeli subay ve astsubaylarımızdan on hizmet yılını tamamlamış ve sicil not ortalaması 85 ve üzeri olanların muvazzaf subay ve astsubaylığa geçirilmeleri gerekmektedir.

Yedi yıllık sözleşmeli erbaş ve erlere memurluk hakkı

Sözleşmeli erbaş ve erlerden yedi yıllık hizmet süreleri sonunda Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilişiği kesilenlerin 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu’nun ek 1’inci maddesinin 1’inci fıkrası gereği kamuya doğrudan geçişlerini sağlayacak düzenlemeye gidilmesi ve söz konusu kanun hükümlerinin askıda bırakılmamasına ihtiyaç vardır. Yedi yıllık hizmet sürelerinin doldurduktan sonra Silahlı Kuvvetlerden ilişiği kesilen bu personel kapı kapı dolanarak -kanun hükmüne rağmen- iş aramaktadır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum