MHP'den 6000 sayılı Kanun’un mağduru uzman çavuşlar hakkında açıklama

MHP'den 6000 sayılı Kanun’un mağduru uzman çavuşlar hakkında açıklama
MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter TBMM'de yaptığı konuşmasında 6000 sayılı Kanun’un mağduru uzman çavuşların taleplerini dile getirdi.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter: 6000 sayılı Kanun mağduru kardeşlerimin çilesi var, yaklaşık 3 bin kişi. Kanun teklifinde bu arkadaşlarımın sayısının 2.900 olduğu ifade edilmiş. Yaklaşık 3 bin kardeşimiz uzun bir süreden beri 6000 sayılı Kanun’un mağduru, 2010 yılında çıktı. 45 yaşını dolduran uzman çavuşlar emekli olma yaş haddini dolduruyorlar fakat emekliliğe hak kazanamadıklarından dolayı kalan yılları, kalan dönemi bir kamu kurumunda devlet memuru olarak geçiriyorlar. Yalnız arkadaşlar, yirmi, yirmi beş yıl uzman çavuşluğu yapan değerli bir kardeşimiz, devlet memuru olduktan sonra âdeta uzman çavuşluk döneminde hiçbir şekilde bir gün geçirmemiş gibi değerlendiriliyor yani geçmişi siliniyor ve özlük haklarında düşme yaşanıyor; mesela emekli aylığında 500 liralık düşme

MHP GRUBU ADINA İZZET ULVİ YÖNTER (İstanbul) – Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; görüşmekte olduğumuz 250 sıra sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ikinci bölümü hakkında değerlendirmelerde bulunacağım. Bu vesileyle muhterem heyetini saygılarımla selamlıyorum.

Değerli arkadaşlarım, uzun bir süredir 6000 sayılı Kanun mağduru kardeşlerimin çilesi var, yaklaşık 3 bin kişi. Kanun teklifinde bu arkadaşlarımın sayısının 2.900 olduğu ifade edilmiş. Yaklaşık 3 bin kardeşimiz uzun bir süreden beri 6000 sayılı Kanun’un mağduru, 2010 yılında çıktı. 45 yaşını dolduran uzman çavuşlar emekli olma yaş haddini dolduruyorlar fakat emekliliğe hak kazanamadıklarından dolayı kalan yılları, kalan dönemi bir kamu kurumunda devlet memuru olarak geçiriyorlar. Yalnız arkadaşlar, yirmi, yirmi beş yıl uzman çavuşluğu yapan değerli bir kardeşimiz, devlet memuru olduktan sonra âdeta uzman çavuşluk döneminde hiçbir şekilde bir gün geçirmemiş gibi değerlendiriliyor yani geçmişi siliniyor ve özlük haklarında düşme yaşanıyor; mesela emekli aylığında 500 liralık düşme.

Değerli arkadaşlarım, 6000 sayılı Kanun mağduru kardeşlerimizle çok görüştük, bu konuyu çok dile getirdik. Bu kanunla beraber yani 250 sıra sayılı Kanun Teklifi’mizle beraber 6000 sayılı Kanun mağdurlarımızın bütün mağduriyetinin çözülmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yeter mi? Yetmez. Elbette ihtiyaçlar bitmiyor fakat 6000 sayılı Kanun mağduru kardeşlerimiz için çok önemli bir gelişmeyle karşı karşıyayız. Geçmişe yönelik intibakların, düzenlemelerin yapılması lazım. Bu kardeşlerimiz aynı zamanda bir derece istiyor ve bunların hepsi daha önce devlet memuru olarak emekli olmuştu, şimdi uzman çavuş emeklisi olacaklar. İstedikleri de buydu çünkü devlet memuru olarak emekli olduklarında ellerinden uzman çavuş kimliği alınıyordu.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum