MHP'den Aile Bakanlığında ek ders karşılığı çalışan meslek elemanlarına kadro talebi!

MHP'den Aile Bakanlığında ek ders karşılığı çalışan meslek elemanlarına kadro talebi!
Aile Bakanlığında ek ders ücreti karşılı çalışan sosyolog, öğretmen, psikolog, sosyal çalışmacı, hemşire, fizyoterapist, büro memuru ve sağlık memurlarına kadro TBMM'de dile getirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi üzerine konuşan MHP vekilleri ek ders karşılığı çalışan meslek elemanlarına kadro ve diğer özlük haklerının verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ders ücreti karşılığı çalışanlara kadro! 

MHP GRUBU ADINA SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Aile Bakanlığında çalışan personelin özlük haklarıyla ilgili de birkaç cümle söylemek istiyorum. Sözleşmeli şekilde personel çalışmaması gerekir, bunların kadroya geçirilmesini önemsiyoruz. Bir de ders ücreti karşılığı çalışan bakanlık personeli var, bunların da kadroya geçirilmesini ve personel arasındaki farklılığın ortadan kaldırılmasını öneriyoruz. Tüm personeliyle Aile Bakanlığına Türk ailesine hizmet etmek yolunda bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum.

Meslek elemanlarının özlük hakkı ve statüsü yok!

ARZU ERDEM  – Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında personel ihtiyacının karşılanması için sosyolog, öğretmen, psikolog, sosyal çalışmacı, hemşire, fizyoterapist, büro memuru ve sağlık memuru unvanlarına sahip, Bakanlığın onayıyla yılın on iki ayı, haftalık otuz dokuz saat tam zamanlı çalışan meslek elemanları bulunmaktadır. Ek ders karşılığı çalıştırılan bu meslek elemanlarının özlük hakkı ve statüsü bulunmamaktadır. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yapmalarına rağmen, hemen hemen asgari ücret düzeyinde maaş alan ve sosyal güvenceleri olmayan bu kardeşlerimiz için bir düzenlemenin yapılması yönünde bir çalışmanın yapılması faydalı olacaktır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum