MHP'den infaz koruma memurlarına emniyet sınıfı talebi

MHP'den infaz koruma memurlarına emniyet sınıfı talebi
İnfaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi önerisine ilişkin MHP tarafından, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere önerge verildi. Soru önergesinde, 'Adalet Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan infaz koruma memurlarımız yıllardır özlük haklarının düzeltilmesi ve kadrolarının yaptıkları göreve mütenasip hizmet sınıfında değerlendirilmesi yönünde beklenti taşımaktadır. Yaptıkları görevler sebebiyle oldukça ağır bir çalışma hayatı geçiren

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sn. Abdulhamit Gül Anayasanın 98. Maddesi ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Tamer OSMARAĞAOĞLU /MHP İzmir Milletvekili 

Adalet Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan infaz koruma memurlarımız yıllardır özlük haklarının düzeltilmesi ve kadrolarının yaptıkları göreve mütenasip hizmet sınıfında değerlendirilmesi yönünde beklenti taşımaktadır. Yaptıkları görevler sebebiyle oldukça ağır bir çalışma hayatı geçiren infaz koruma memurlarımız mevcut pozisyonlarıyla güvenlik hizmeti vermelerine rağmen genel idare hizmet sınıfında tahsis edilen kadrolarda değerlendirilmektedir. Bu durum infaz koruma memurlarımızın ne güvenlik hizmetleri sınıfına ne de genel idare hizmet sınıfına aidiyet duygusuyla bağlı olmalarına engel olmaktadır. 

Buna göre; 

1. İnfaz koruma memurlarımızın özlük haklarında bir iyileştirilme yapılması için bir çalışmanız var mıdır? 

2. İnfaz ve koruma memurlarımızın yaptıkları işle mütenasip kadrolarda değerlendirilmesi için Bakanlığınız bünyesinde bir çalışma yürütülmekte midir? 

3. İnfaz ve koruma memurlarının kadroları ile icra ettikleri görevleri arasındaki bu belirsizliğin sebebi nedir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum