MHP'den kamudaki tüm sözleşmeli personele kadro talebi

MHP'den kamudaki tüm sözleşmeli personele kadro talebi
27 Haziran 2019 Perşembe günü TBMM Genel Kurulda konuşan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan 4/b'li tüm kamu çalışanlarına kadro verilmesi gerektiğini ifade ettiler. İşte MHP tarafından TBMM Genel Kurulda sözleşmeli personele kadroya ilişkin yapılan o konuşmalar:

MHP GRUBU ADINA ALİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN (Gaziantep) - 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülerek Genel Kurula sunulan bu kanun teklifinin içeriğinde sözleşmeli öğretmenlerin, 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanlarının ve Diyanet personelinin  kadroya alınma sürelerinin 4+2’den 3+1’e indirilmesiyle ilgili düzenleme de kabul edilmiştir. Bu düzenlemeyi kadroya geçiş süresinin azaltılması açısından olumlu buluyoruz. Kadroya geçiş süresinin azaltılması doğru bir adımdır. Temennimiz kamuda sözleşmeli personel istihdamı yerine, tamamının kadroya alınması olsa da bu adım sözleşmeli personelin çalışma motivasyonunu olumlu yönden arttıracağından dolayı yerinde bir düzenlemedir.

Hatırlanacağı gibi 4+2’ye dayalı sözleşmeli istihdam modeli 2017 yılında fiilen hayata geçmişti. Sözleşmelilere kadro verildiği son düzenleme 2013 yılında yasalaşmıştı. 2013 yılından bu yana kamuda istihdam edilen 4/B’liler için herhangi bir süre olmaması ayrı bir sorun olarak durmaktadır. Bu çalışanlara da kadroya geçişleriyle alakalı çalışma yapılabilir. Çalışanların bu yönde yoğun beklentileri vardır. Bu talebin karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Aslında kamunun iki kere kurtulduğu sözleşmeli istihdamdan üçüncü ve son kez kurtularak kamuda sözleşmeli çalışma devrinin sonlandırılması gerekmektedir. Böylelikle tüm çalışanlar için bir eşitlik sağlanacak ve bu konu sorun olmaktan tamamen çıkarak çalışma barışı sağlanmış olacaktır.

Bakınız, Sağlık Bakanlığına bakıldığında 657 kadrolu personel yani 4/A maddesinde çalışanlar; 4/B sözleşmeli çalışanlar yani 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi ve bu maddeye göre çalışan personeller; 4+2 sözleşmeli çalışanlar, 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 76’ncı maddesi ile 663 sayılı Sağlık Bakanlığı Kanun Hükmünde Kararname’sinin 45/A maddesine göre çalışanlar; 4924 sayılı çakılı sözleşmeli personeller yani 4924 sayılı Kanuna tabi olanlar; 4/C’den 4/B’ye geçirilen personel; taşerondan 4/D’ye işçi kadrosuna geçen personel; vekil ebe, hemşireler; kamu dışı aile sağlığı elemanları olmak üzere 8 farklı istihdam modeliyle sağlık çalışanları görev yapmaktadırlar. Asıl olması gereken, çalışma barışını bozan bu çeşitliliği bir an önce sonlandırmaktır. Geleceğe umutla bakmak isteyen çalışanların bu haklı talepleri karşılanmalıdır. Bizim isteğimiz tüm çalışanlara, hakları olan kadronun bir an önce verilmesi, tayin başta olmak üzere mahrum kaldıkları haklarına kavuşmalarıdır. Anayasal hak olan Aile bütünlüğü sağlanmalı, çocuklar anne babasız büyümemeli, yüzleri gülmelidir.

CEMAL ENGİNYURT (Ordu) – Sayın Başkan, çok teşekkür ediyorum.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olmalarına rağmen 4/B’liler maalesef sözleşmeden kadroya geçememişlerdir. Bu insanlarımızın kadro haklarının verilmesi, tıpkı diğerlerinde olduğu gibi eşit bir şekilde kadro sahibi olmaları gerekmektedir.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum