MHP'den sözleşmeli uzman erbaşlara ve uzman çavuşlara kadro talebi

MHP'den sözleşmeli uzman erbaşlara ve uzman çavuşlara kadro talebi
MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM'de sözleşmeli uzman erbaşlara ve uzman çavuşlara kadro talebini dile getirdi

MHP GRUBU ADINA SERMET ATAY (Gaziantep) -Yeni dünya düzeninde ileri teknolojilerle donatılan ordu ve güvenlik teşkilatları aynı zamanda donatıldıkları bu teknolojiyi kullanabilmek için organizasyonu sağlamak, personellerini de hızla profesyonelleştirme eğilimine girmiştir. Bu gerekliliği Bakanlığımız bünyesindeki Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları da benimsemiş ve bu yönde ciddi adımlar atılmış, profesyonellik de %82 oranına ulaşmıştır.

Burada, profesyonelleşmenin en önemli kaynağı uzman erbaş ve sözleşmeli erlerden oluşmaktadır. Bu kahramanlarımız elbette ki vatan, millet ve mukaddesat uğruna bu mücadeleye gönüllü atıldıkları açıktır. Ancak kahraman uzman çavuşlarımız geçimlerini de ödenen ücretlerle sağlamaktadırlar.

 Vatanın birliği ve bütünlüğü, devletimizin güvenliği için girişilen bu mücadelede ön saflarda bulunan ve vatan savunmasında en fazla şehit veren uzman çavuşlarımız, gelecek kaygısı yaşamamalıdır. Çocuklarını, eşlerini, anne ve babalarını geride bırakıp teröristlerle mücadele ederken, en önde şahadete koşarak giden bu kahramanlarımızın her an işsiz kalma korkusuyla yaşamaları, emekli olsalar bile birlikte omuz omuza mücadele ettikleri subay ve astsubayların faydalandığı bir çok sosyal ve mali haklardan mahrum bırakılmaları hakkaniyete aykırı ve üzücü bir durumdur. Vatan müdafaasının sözleşmeye sığdırılamayacağı bilinmesi gereken bir husustur. Uzman erbaşlarımıza yani uzman çavuşlarımıza bir an önce kadro tahsis edilmeli, özlük hakları düzenlenmeli, hizmetinde bulundukları kurumların sosyal imkânlarından diğer personelle birlikte eşit bir şekilde bu kahramanlarımız da faydalandırılmalıdır.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.