MHP'den süreli ve süresiz sözleşmeli tüm sağlık personeline kadro talebi

MHP'den süreli ve süresiz sözleşmeli tüm sağlık personeline kadro talebi
Sağlık kuruluşlarındaki süreli ve süresiz sözleşmeli statüde çalışan tüm personelin kadroya geçirilmesi Meclis Gündemine taşındı

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Sağlık kuruluşlarındaki süreli ve süresiz sözleşmeli statüde çalışan tüm personelin kadroya geçirilmesi gerektiğini söyledi..

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, sağlık hizmetleri esas kamu hizmetlerindendir. Esas hizmetlerin devlet memuru eliyle yürütülmesi anayasal hükümdür fakat kamu sağlık kuruluşlarında personel farklı statüde çalışmaktadır. Sağlıkevleri kırsal kesime sağlık hizmeti götüren en uç sağlık kuruluşudur. Sağlıkevlerinin, sağlıkevlerinde personelin varlığı çok önemlidir, buraların yaşaması, hizmet vermesi zorunlu bir durumdur. Buralarda çalışan sağlık personeli, vekil ebe ve vekil hemşireler özlük hakları konusunda en mağdur kişilerdir, süresiz sözleşmeli olarak çalışmaktadırlar; bu kişilerin kadroya geçirilmesi, özlük haklarının verilmesi çok gereklidir. Sağlık kuruluşlarında süreli ve süresiz sözleşmeli statüde çalışan tüm personel kadroya geçirilmelidir, kamu dışı aile sağlığı çalışanları da kadroya geçirilmelidir. Sağlık personeli arasında pozisyon farklılıklarının ortadan kaldırılması çalışma verimliliği için çok gerekli bir durumdur.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum