MHP'den tüm sözleşmeli personele kadro ve 4/D'li sürekli işçi açıklaması

MHP'den tüm sözleşmeli personele kadro ve 4/D'li sürekli işçi açıklaması
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, kamudaki tüm sözleşmelilere kadro ve taşerondan kadroya geçen 4/D li sürekli işçilere özlük hakkı talebinde bulundu.

Sözleşmeli Personele Kadro Verilsin

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) – Sayın Başkan, kamuda çalışan sözleşmeli personeller her yıl yılbaşında kurumlarıyla yeniden sözleşme imzalamak zorunda bırakılıyorlar, yasa gereği. Tabii, sağlıkta çalışanlar, millî eğitimde çalışanlar, diğer kamu kurumlarında çalışanlar genel manada bir sorun yaşamıyorlar, rutin olarak sözleşme yenilenip göreve devam ediyorlar. Yalnız, belediyeler siyasi kurumlar. Belediye başkanları değiştiği zaman -parti değiştiği zaman- sözleşmeli personellerin sözleşmesini birçok belediye başkanı yenilemiyor ve binlerce insan mağdur oluyor. Şu anda da yeniden yılbaşına yaklaşıyoruz, sözleşmeli personellerin uykuları kaçıyor. Bunun acil olarak, bu kanun kapsamında ilave bir maddeyle bütün kurumlarda çalışan sözleşmeli personellere kadro hakkı verilmesi…

Taşerondan Kadroya Geçen İşçilerin Hiçbir Hakkı Yok

Yine, ayrıca, KHK’yla, kanun hükmünde kararnameyle taşerondan kadroya geçen işçilerin de hiçbir hakları yok. Belediye başkanı keyfi olarak işinden çıkarabiliyor, mahkemeye veriliyor. Sadece Mersinde 150 işçi dava açmış, 150 işçi de davayı kazanmış, işe iade kararı almış ama belediye başkanı hiçbir tanesini göreve iade etmiyor, tazminatlarını verip gönderiyor. Bu yetki bir insanın ağzından çıkacak iki kelimeye bağlı olmamalıdır. Kanun var, adalet var, hukuk var. Herkesin adaletli olmasını talep ediyor, saygılar sunuyorum. 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum