MHP'den üniversiteli işçiler hakkında soru önergesi (8 Temmuz 2019)

MHP'den üniversiteli işçiler hakkında soru önergesi (8 Temmuz 2019)
Kamu kurumlarında 4857 sayılı iş kanununa göre çalışan daimi kadrodaki üniversite mezunu işçiler mezuniyetleri dışında farklı işler çalıştırılmakta mıdır? Çalıştırılmakta ise bu durumun çalışanların yeterliliğini köreltmesi ve mağduriyetlere sebep olması hususunda düşünceleriniz nelerdir? Memur ve sözleşmeli çalışanlar ile aynı işi yapan işçi kadrosunda çalışanların, memurluk statüsüne geçirilmemesinin sebepleri nelerdir? MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından Kamu kurumlarında daimi kadrolarda çal

Tayin, nakil, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük hakları olmayan üniversiteli işçilerin memurluk statüsüne geçirilmesi hakkında TBMM'ye yazılı soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz
ederim. 08.07.2019
Arzu Erdem /İstanbul Milletvekili

1.    Kamu kumrularında 4857 sayılı iş kanununa göre çalışan daimi kadrodaki üniversite mezunu işçiler mezuniyetleri dışında farklı işler çalıştırılmakta mıdır? Çalıştırılmakta ise bu durumun çalışanların yeterliliğini köreltmesi ve mağduriyetlere sebep olması hususunda düşünceleriniz nelerdir?

2.    Aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olmalarına rağmen memur ve sözleşmeli çalışanlar unvanlarını kullanarak görevlerinde yükselebilirken işçi pozisyonunda çalışanların mezuniyetleri dışında çalıştırılarak, doktoralarını yapmış olsalar dahi görevlerinde yükselme gibi haklara sahip olmamalarını, anayasanın eşitlik ilkesine uygun buluyor musunuz?

3.    Memur ve sözleşmeli çalışanlar ile aynı işi yapan işçi kadrosunda çalışanların, memurluk statüsüne geçirilmemesinin sebepleri nelerdir?

4.    Tayin, nakil, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük hakları olmayan üniversiteli işçilerin görev alanlarında kalifiye elaman olarak çalıştırılması amacıyla kadroya geçirilmesi hususunda bakanlığınızca bir çalışmanız olacak mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum