Milletvekilinden, Yardımcı Hizmetler Sınıfı için yazılı açıklama

Milletvekilinden, Yardımcı Hizmetler Sınıfı için yazılı açıklama
"CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışanların sorunları ile ilgili açıklama yaparak “Bugüne kadar mağduriyetleri hiçbir şekilde çözülmeyen binlerce Yardımcı Hizmetler çalışanının sorunlarını AKP görmezden gelmiştir” dedi."

Milletvekili yaptığı yazılı açıklamada “Bu ülkede binlerce Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan vatandaşımız var. Bu çalışanların birçoğu hem teknik hem de mesleki eğitimini tamamlamış, birçoğu da lisans ve yüksek lisans mezunudur.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Ancak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36. Maddesi sebebiyle mavi yakalı olarak temizlik, taşıma gibi işlerde çalışıyorlar.

Canla başla görev yapan, emeklerinin ve eğitimlerinin karşılığını alabilmeleri için Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personele hak ettiği değer verilmeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36’ncı maddesinde yer alan 'Yardımcı Hizmetler Sınıfı' kaldırılmalıdır.

Yeniden bir prosedüre tabi tutulmadan Devlet memuru sayılmalı, özlük ve mali hakları yeniden düzenlenerek iyileştirilmeli ve  bu sınıfın tamamen ortadan kaldırılması gerekmektedir. 

Sayıları 110 bini bulan bu vatandaşlarımız görmezden gelinmemelidir.
memohaber

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.