Milli Gazete açıkladı! Memur ve emekliye yüzde 35 zam!

Milli Gazete açıkladı! Memur ve emekliye yüzde 35 zam!
Emekli ve memurların Temmuz’da alacağı 6 aylık zam ve enflasyon farkı netleşmeye başladı. Şayet enflasyon Haziran’da, Mayıs ayındaki seviyesini korursa, zam oranı yüzde 35,64 olacak.

Türkiye İstatistik Kurumunun ( TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile memurların Temmuz’da alacağı ikinci 6 aylık zam ve enflasyon fark oranı da netleşmeye başladı. Esas zam oranı ise 4 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon rakamları ile belirlenecek. 

Mayıs ayı ile ilgili açıklanan enflasyon rakamları eğer Haziran ayında da sabit kalırsa, Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 35,64 oranında, memur maaşları ve emekli memur aylıklarında ise yüzde 35 oranında artış yaşanacak. Bu rakam üzerinden yapılacak bir zam ile 2000 yılı sonrası SSK emekli aylığı 2 bin 769 TL, esnaf BAĞ-KUR emeklisi 3 bin 254 TL, tarım BAĞ-KUR emekli aylığı ise 3 bin 68 TL olacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 8 BİN 560 TL OLACAK
Memurlar ise Mayıs ayı enflasyon rakamlarının Haziran ayında sabit kalması halinde yüzde 35 oranında zam alacak. Buna göre, aile ödenekleri de dahil en düşük memur maaşı 8 bin 560 TL, en düşük emekli memur aylığı ise 5 bin 790 TL olacak.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum