Milliyetçi Hareket Partisi Cezaevi Personeli İçin Taleplerini Açıkladı (7 Madde)

Milliyetçi Hareket Partisi Cezaevi Personeli İçin Taleplerini Açıkladı (7 Madde)
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Meclis Konuşmasında Cezaevi Personeli İçin 7 Maddelik Taleplerini Açıkladı

MHP GRUBU ADINA HALİL ÖZTÜRK (Kırıkkale) – 

Saygıdeğer milletvekilleri, hukuk ve adalet sistemimizden bahsederken burada, büyük bir özveriyle çalışanlarımızı da unutmamalıyız. Bu kapsamda, her yıllık bütçe görüşmelerinde dile getirdiğimiz üzere Adalet Bakanlığı çalışanlarımızın 2023 bütçesinden beklentileri bulunmaktadır Sayın Bakanım. Bunlar arasında öncelikli olarak Devlet Memurları Kanunu'nda adalet hizmetleri sınıfının oluşturulması; diğer taraftan, adalet hizmetlerinin yürütülmesinde önemli sorumluluk alan ve büyük bir gayretle mesai yapan zabıt kâtibi, mübaşir, hizmetli, şoför, emanet memurları, icra memurları, icra kâtipleri, veznedar, denetimli serbestlik, icra ve yazı işleri müdürleri, icra bilgi işlem memurları, cezaevi sağlık memurları ve teknik personelin özlük ve mali haklarında iyileştirme yapabilirsek yeni yılda da yüzleri güldürmüş oluruz.

Yine, Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (CİPDER) Değerli Başkanı Onur Küçükseymen'in de bize iletmiş olduğu talepleri vardır, bu talepleri de burada yine CTE çalışanlarının talepleri olarak değerlendiriyoruz. 

Sayın Bakanım, çözüm için dikkatinize sunmak istiyorum, bunlar şunlar: 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

1- Ceza infaz kurumlarında görev yapan meslek grupları için meslek kanunu çıkarılması

2- Güvenlik hizmetleri sınıfı kapsamına alınmaları,

3- Adalet hizmetleri tazminatının artırılması,

4- Görevi başında yaralanan ya da hayatını kaybeden çalışanlarımızın şehitlik ve gazilik kapsamına alınması,

5- Resmî ve dini tatillerde görev yapan personele ek ücret ödenmesi, 

6- Özlük hakları ve  çalışma şartlarının 2023 yılında iyileştirilmesi yönündeki kamuoyuna yansıyan beklentilerinin de bu bütçe döneminde karşılanabilmesi önemli bir beklentiye cevap verecektir. 

7- Devlet Memurları Kanunu'nda adalet hizmetleri sınıfının oluşturulması

Bizler de bu düzenlemelere Milliyetçi Hareket Partisi olarak her türlü güçlü katkıyı ve desteği sunacağız.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.