Nüfus personelini ilgilendiren kanun teklifi Meclis'e sunuldu

Nüfus personelini ilgilendiren kanun teklifi Meclis'e sunuldu
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında çalışan personele, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde fazla çalışma ücreti ödenmesine yönelik bir düzenleme yapılması amacıyla İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından 24 Haziran 2019 tarihinde TBMM Başkanlığına sunulan soru önergesi şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ilişikte sunulmuştur. Gereğini arz ederim. Saygılarımla, 
Murat BAKAN /İzmir Milletvekili 

GEREKÇE: Nüfus İdarelerinde verilmeye başlanan yeni Kimlik Kartı verilmesi işlemleri Nüfus Müdürlüklerinde normal mesai saatleri içinde zaten var olan iş yoğunluğunu daha da artırmıştır. Pasaport ve ehliyetlerin verilmesi görevinin de yine bu sisteme bağlı olarak Nüfus Müdürlüklerine verilmesiyle iş yoğunluğu daha da artmış ve birçok müdürlükte nüfus personeli fazla mesai yapmak zorunda kalmaktadır. Bu sebeple Nüfus Genel Müdürlüğü merkez ve taşra çalışanlarına Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde fazla çalışma ücreti ödenmesine yönelik bir düzenleme yapılmalıdır. 

MADDE GEREKÇELERİ MADDE:1- 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa ; "Fazla çalışma ücreti Ek Madde 5- Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatındaki personeline, ayda elli saati geçmemek üzere yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla calısma saat ücretinin bes katını asmamak kaydıyla belirlenen çalışma süresi, miktar, usul ve esaslar dâhilinde fazla çalışma ücreti ödenmesine Bakanlık yetkilidir. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz." Şeklinde ek madde eklenerek Nüfus Müdürlüklerinin artan iş yoğunluğu ve birçok müdürlükte fazla mesai yapan nüfus personelinin hakları korunmuş olacak, fazla mesaiden ötürü mağduriyetleri giderilecektir.  
MADDE: 2- Yürürlük maddesidir. 
MADDE: 3- Yürütme maddesidir. 

5490 SAYILI NÜFUS HİZMETLERİ KANUNA EK VE GEÇİCİ MADDELER EKLENMESİ HUSUSUNDA KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1- 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir. 

"Fazla çalışma ücreti 

Ek Madde 5- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatındaki personeline, ayda elli saati geçmemek üzere yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin beş katını aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenen çalışma süresi, miktar, usul ve esaslar dâhilinde fazla çalışma ücreti ödenmesine Bakanlık yetkilidir. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz." 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum