Ocak'tan itibaren her çalışanın bir maaşı eridi!

Ocak'tan itibaren her çalışanın bir maaşı eridi!
BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ enflasyon kayıpları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ocak ayından itibaren enflasyon kayıpları nedeniyle her çalışanın bir maaşının eridiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

Ocak ayında 6.087 TL alan 9/1 memurun 5 aylık enflasyon kaybı 5.408 TL, Ocak ayında 6.903 TL alan 7/1 öğretmenin 5 aylık enflasyon kaybı 6.147 TL, Ocak ayında 6.678 TL alan 12/1 hemşirenin 5 aylık enflasyon kaybı ise 5.947 TL’dir. Haziran ayı kaybı da eklendiğinde her çalışanın bir maaşından fazla enflasyon kaybı oluşmuş durumdadır.

Kaldı ki asıl önemli olan bu enflasyonun gerçeklerle uyuşmayan TUİK enflasyonuna göre olmasıdır. Gerçekte hissedilen enflasyon daha fazla olduğu için aslında çalışanların kayıpları çok daha fazladır.

Sadece bu yıl değil geçmiş dönem toplu sözleşmelere baktığımızda kamu çalışanları her zaman TUİK enflasyonun altında kalmıştır. Ocak ayında bile toplu sözleşme gereği alınacak artış SADECE % 5 iken 2021 yılının ikinci yarısında enflasyon altında kalındığı için yaklaşık %22.5 enflasyon farkı alınmıştır. 

Enflasyon farkları geçmiş dönemi karşılamadığı için oluşan kayıplar çalışanların cebinden çıkmaktadır. Temmuz ayında verilecek olan enflasyon farkından önce yıllardan itibaren oluşan kayıplar telafi edilmelidir.

YETKİLİ ama etkisiz sendikalar ses çıkarmasa da memurun açlık sınırına getirilmesini kabul etmeyecek, her platformda kamu çalışanları ve emeklilerinin sesini haykırmaya BASK olarak devam edeceğiz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.