Okullardaki TYP çalışanlarına kadro verilmesi Meclis gündeminde

Okullardaki TYP çalışanlarına kadro verilmesi Meclis gündeminde
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda TYP kapsamında istihdam edilen özel güvenlik görevlilerine kadro verilmesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 13.10.2021 Av. Cavit ARI /Antalya Milletvekili 

6 Eylül 2021 tarihi itibariyle 1,5 yıl aradan sonra ülke genelinde tüm kademe ve sinif seviyelerinde yaklaşık 58 bin okulda 18 milyon öğrenci ve 1 milyon üzerinde öğretmen yüz yüze eğitime başlamıştır. 

Ancak daha önceki yıllarda İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda istihdam edilmek üzere gerçekleştirilen özel güvenlik görevlisi aliminin bu yıl tasarruf tedbirlerine takılarak bazı illerimizde hiç yapılmadığı bazı illerimizde de önceki yıllara nazaran çok daha az sayıda yapıldığına dair haberler vardır. 

İŞKUR tarafından önceki yıllarda TYP kapsamında eğitim ve sertifikasyon vererek Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde istihdamını sağladığı ve sayıları 30 bini bulan tecrübeli güvenlik görevlilerinin bu yıl da istihdam edilmesi ve istihdam sayısının artırılmasıyla birlikte artık geçici olarak değil sürekli sözleşme ile istihdam edilme talepleri söz konusu olup, zaman kaybetmeden bu taleplerinin dikkate alınarak gerekli düzenlemenin yapılması gerekmektedir. 

Okul ve çevresinin korunması, başta çocuklarımız olmak üzere öğretmenlerimizin de güvenliği açısından çok önemli olup kesinlikle tasarruf konusu olamaz. 

Bu bağlamda; 

1) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilen çalışan sayısı ile tahsisi yapılan okul sayısı kaçtır? 

2) Geçmiş yıllarda TYP kapsamında yine Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda istihdam edilen özel güvenlik görevlisi sayısı ile tahsisi yapılan okul sayısı kaç olmuştur? 

3) Milli Eğitim Bakanlığıyla beraber TYP kapsamında daha önce eğitim almış, seminerlere katılmış vasıflı ve sertifikalı özel güvenlik görevlilerinin sözleşme kapsamında sürekli istihdamına yönelik olarak yapılmış bir çalışmanız var mıdır? Yoksa da yapmayı düşünüyor musunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
36 Yorum