Ön lisans mezunu memurlara 3600 ek gösterge Çalışma Bakanına soruldu

Ön lisans mezunu memurlara 3600 ek gösterge Çalışma Bakanına soruldu
Ön lisans mezunu memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi? 2 yıllık mezunlar 3600 ek göstergeye dahil edildi mi? 3600 ek gösterge 2 yıllık mezunları kapsıyor mu? Kamu çalışanlarının ek göstergelerine ilişkin Bakan Vedat Bilgine soru önergesi yöneltildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim. 08.06.2022 Serkan Topal /Hatay Milletvekili 
Bakanlığınız tarafından yürütülen memurlarla ilgili 3600 ek gösterge çalışmaları ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı 07.06.2022 günü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda çeşitli belirsizlikler ortaya çıkmıştır. 

Sayın Cumhurbaşkanı, bir taraftan 1.dereceyi hak etmek şartı ile ayrım yapılmaksızın tüm memurlara 3600 ek gösterge verileceğini ifade ederken diğer taraftan her memura 600 ek gösterge verildiğini ifade etmektedir. Aynı konuşmada verdikleri örnek ile şube müdürünün ek göstergesini 3000'e çıkardıklarını ifade etmektedir. Bu açıklamalar bir takım belirsizlikleri ortaya çıkarmış kamu görevlilerini umutsuzluğa sevk etmiştir. 

Bu bilgilere ışığında; 

1- 25 yılı aşkın hizmeti olan ve 1. dereceyi hak etmiş, ek göstergesi 2200 olan ön lisans mezunu her hangi bir bakanlıkta çalışan bir kamu görevlisinin, mevcut çalışmaya göre ek göstergesi ne olacaktır?

2- Yine 25 yılı aşkın hizmeti olan ve 1. dereceyi hak etmiş ön lisans mezunu bir köy imamının bu çalışma ya göre yeni ek göstergesi ne olacaktır?

3- 1. ve 2. soruda örnek verdiğimiz kamu görevlileri Lisans mezunu olduğu takdirde ek göstergeleri ne olacak? 1. Dereceye inmiş olsa dahi Polis, İmam, hemşire ve öğretmenler arasında ön lisans -lisans farkı ek göstergede etkili olacak mı?

4- 600 ek gösterge kimlere verilecek. Örneğin 3600 ek göstergeden emekli olan bir mühendisin yeni çalışmada ek göstergesi ne olacak?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum