Önder Kahveci Toplu Sözleşmede Çözüme Kavuşturulması Gereken Konuları Açıkladı

Önder Kahveci Toplu Sözleşmede Çözüme Kavuşturulması Gereken Konuları Açıkladı
Türkiye Kamu-Sen Genel başkanı Önder Kahveci, 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde çözülmesi gereken konuları açıkladı. Kahveci açıklamasında 'Ek gösterge, vergi dilimleri, sözleşmeli çalışanların beklentileri, bütün ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, yönetici atama sisteminin yeniden tesis edilmesi, mülakatın kaldırılması, yardımcı hizmetlilerin beklentileri gibi konularda adımlar atılmalı, çözüme kavuşturulmalıdır' dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel başkanı Önder Kahveci, 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde çözülmesi gereken konulara ilişkin açıklamada bulundu:

'Toplu Sözleşme görüşmelerinde 3. oturumu tamamladık. bu oturumda da yine çözüm bekleyen sorunları gündeme taşıdım. Toplu sözleşme masasının üyeleri olarak zam dışında çözüm bekleyen diğer konuları da bu masada konuşmalıyız.

Ek gösterge, vergi dilimleri, sözleşmeli çalışanların beklentileri, bütün ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, yönetici atama sisteminin yeniden tesis edilmesi, mülakatın kaldırılması, yardımcı hizmetlilerin beklentileri gibi konularda adımlar atılmalı, çözüme kavuşturulmalıdır

Yarın gelecek teklifi bekliyoruz. İnsanların gözü kulağı bu masada. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak geçmişte taleplerimizi gerçekleşen enflasyon rakamları üzerinden istedik. Hedef enflasyona göre verilecek bir teklif gerçeklerle bağdaşmaz.

Umuyoruz yarın yapılacak teklifte de bu durum gözetilir. Ekonomik anlamda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Alım gücünde yaşanan düşüşler herkesçe malum. Yani sıkıntı oldukça büyük. Biz elbette bu masadan mutabakat çıksın isteriz. Beklentiler boşa çıkamasın ve karşılık bulsun.'

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum