Önder Kahveci toplu sözleşmeyi neden kabul etmediklerini açıkladı

Önder Kahveci toplu sözleşmeyi neden kabul etmediklerini açıkladı
Bu noktadan hareketle kırmızı çizgi olarak belirlediğimiz toplu sözleşme ilkelerimiz olan refah payı uygulaması, seyyanen zam, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge, Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin sorunları gibi konularda tatmin edici bir gelişmenin yaşanmamış olması bu toplu sözleşmeyi kabul etmememize neden olmuştur.

Kamu görevlileri ve emeklilerinin 2022 ve 2023 yıllarındaki mali ve özlük haklarının belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşmesi geçtiğimiz aylarda imzalandı. Biz bu sürecin başlangıcından sonuna kadar kamu görevlileri ve emeklilerimiz için elimizden geleni yaptık ve sürece katkıda bulunmak amacıyla ekibimizle birlikte var gücümüzle çalıştık.

Toplu Sözleşme masasında önemli ve ivedilikle çözülmesi gereken konulardan asla taviz vermedik. Mücadelemize rağmen kamu çalışanları ve emeklileri mutlu etmeyen, isteklerini tam olarak karşılamayan bu toplu sözleşmeyi kabul etmedik.Türkiye Kamu-Sen olarak yetkili olduğumuz dönemlerde diğer sendika ve konfederasyonlarla iş birliği yaparak ortak talep metinleri hazırlamış ve toplu görüşme süreçlerinde memurların elinin güçlenmesini sağlamıştık. 6. Dönem Toplu Sözleşmesi için de yetkili konfederasyona yaptığımız ortak talep metni ile gitme çağrımız Memur-Sen nezdinde karşılık bulunca, 2012 yılından beri ilk defa toplu sözleşme masasında memurların daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini amaçladık. Bu çerçevede teknik düzeyde yaptığımız çalışmalar neticesinde ortaya koyduğumuz ana ilkeler etrafında 51 maddeden oluşan ortak talebimizi sunduk.

Türkiye Kamu-Sen’in toplu sözleşme sürecine dahil olması ile birlikte 2012 yılından beri başarısızlık ve hüsran dolu toplu sözleşmelere son vermeyi, kamu çalışanları ve emeklilerin reel anlamda ciddi şekilde eriyen maaşları için gerçekçi bir artış sağlamayı, geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpları seyyanen zam ile telafi etmeyi, memur ve emeklilerinin büyümeden pay alabilmesi için refah payı uygulamasını başlatmayı, kamuda güvencesiz çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini, Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesini ve mevcut sosyal hakların iyileştirilmesini hedefledik. Bundan önce yapılan 5 dönem toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda kabul edilen maddeleri göz önüne aldığımızda 6. Dönem toplu Sözleşme masasındaki varlığımız ve mücadelemizle fark yarattığımız, toplu sözleşmeye ciddiyet ve anlam kazandırdığımız aşikardır.

Ancak güçlü irademiz ve tecrübemizle katkı sunduğumuz bu toplu sözleşmeyi yeterli görmedik. Dolar kurunun 9 TL’nin üzerine çıkmasıyla dünyanın en düşük maaş alan kamu çalışanlarının başında Türk memurunun geldiği acı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Açıklanan resmi enflasyonun %20’lere dayanmasının yanında cebimize ve mutfağımıza yansıyan zamların açıklananın kat be kat üzerinde olduğunu yaşayarak müşahede ediyoruz. Hal böyle iken 2022 ve 2023 yılları için anlaşılan maaş zamlarının ülke gerçekleri ile örtüşmediğini görüyoruz.

Yıllardır sıfır zamma mahkûm edilen memurlarımızın, enflasyon farkı tesellisiyle avutulmaya çalışılmasının aile bütçesindeki açığı kapatmadığını biliyoruz. Bu nedenle gerçekleşen enflasyonun üzerinde bir maaş artışına ulaşmak için seyyanen zam ve refah payı ısrarımızı sürdürüyoruz. Bu noktadan hareketle kırmızı çizgi olarak belirlediğimiz toplu sözleşme ilkelerimiz olan refah payı uygulaması, seyyanen zam, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge, Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin sorunları gibi konularda tatmin edici bir gelişmenin yaşanmamış olması bu toplu sözleşmeyi kabul etmememize neden olmuştur.

Elbette sendikal mücadelemiz toplu sözleşme görüşmeleri ile sınırlı değildir. Türkiye Kamu-Sen olarak her zeminde kamu çalışanlarımızın hak mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Bu bilinç ve şuurla Türkiye Kamu-Sen’in asla taviz vermeyeceği ve sürekli takipçisi olacağı enflasyon karşısında memur maaşlarını koruyacak uygulamalarının benimsenmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personelinin sorunlarının giderilmesi, güvencesiz iş modeli olan sözleşmeli personel çalıştırılmasının son bulması başta olmak üzere tüm memur ve emeklilerimizin daha güzel bir geleceğe ulaması için elimizden geleni yapacağımızı ve refah payı ve seyyanen zam konusundaki ısrarımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Yeni yasama yılının da başlamasıyla, bu dönemde memur ve emeklilerimizin yüzünü güldürecek, sorunlarını çözecek yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi için çabalarımız yoğun bir biçimde sürecektir.

Türkiye Kamu-Sen olarak dürüst, ilkeli ve mücadeleci ruhumuzdan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizi bilmenizi istiyor, kamu çalışanları, emeklileri ve aileleri ile yaklaşık olarak 25 milyon vatandaşımızı ilgilendiren sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum