Özgür Demirtaş asgari ücret zam miktarını ve tarihini açıkladı

Özgür Demirtaş asgari ücret zam miktarını ve tarihini açıkladı
Prof. Dr. Özgür Demirtaş asgari ücrete yapılacağı konuşulan ikinci fiyat artışıyla ilgili zammın ne kadar olacağını ve tarihini açıkladı.

Türkiye’de özellikle sosyal medya alanında oldukça etkin olan Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş asgari ücrete ikinci bir zam geleceğini fakat bu fiyat artışının da vatandaşın çektiği sıkıntıları dindirmeyeceğini öne sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekilli Cahit Özkan geçtiğimiz gün katıldığı bir programda “Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRETE 4 AYA BİN TL ZAM YAPILACAK
Bu söylemlerin ardından kamuoyunda asgari ücrete ikinci zam gelecek mi soruları artmaya başladı. Özgür Demirtaş da konu hakkında beklentilerini ve düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Demirtaş asgari ücrete 4 aya kadar 1000 TL zam yapılacağını iddia etti.

Twitter hesabından takipçilerine seslenen Demirtaş yapılacak fiyat artışının hiçbir şeye çare olmayacağını da alktardı. Demirtaş bu iddiasını şu sözlerle aktardı:

Tahmini mi yazayım:
Hükümet asgari ücrete 3-4 aya 1000 TL daha zam yapar.
Ama insanlar bu Yaz sonu 5250 TL ile şu anki 4250 TL ile alabildiklerinden daha az meyve, sebze, et, süt vs alabilirler.
Bu yazdıklarım yine gerçek olur. Twitler atılır. Ama bir şey değişmez…

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.