Pazartesi günü memurlar esnek ve dönüşümlü çalışabilecek mi? İdari izinli memurlar mesaiye gidecek mi?

Pazartesi günü memurlar esnek ve dönüşümlü çalışabilecek mi? İdari izinli memurlar mesaiye gidecek mi?
Bilindiği üzere 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü tam kapanma süreci sona eriyor. Peki Pazartesi günü memurlara esnek ve dönüşümlü çalışma devam edecek mi? İdari izinli ve kronik rahatsızlığı olan memurların durumu ne olacak? İçişleri Bakanlığının genelgesine göre kamu kurumlarında esnek ve dönüşümlü çalışma çalışmaya devam edilecek mi?

29 Nisan 2021 saat 19.00 da başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi saat 05.00'de sona erecek tam kapanma ve sokağa çıkma uygulamasına göre Pazartesi gününden itibaren memurların durumu nasıl olacağı merak ediliyor. Kamu çalışanlarına esnek çalışma ve idari izin sona mı erecek yoksa bu konuda yanlış bir anlaşılma var?

Engelli kamu çalışanları, 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar , kronik hastalığı bulunanlar, 24-32 ay arası hamileler, süt izni kullananlar, yöneticiler hariç 60 yaş üstü olanlar idari izin uygulamasından yararlanabilecek mi?

Bilindiği üzere, virüsün yayılımının kamu kurumlarında azalmasını sağlamak için getirilen esnek çalışma ve idari izin uygulamalarının birincisi 22 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile başlamıştır. Aradan geçen süre içerisinde, iki kez kaldırılan esnek çalışma uygulaması, vaka sayısının artmasıyla birlikte 14 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle yeniden hayata geçirilmiştir.

Anılan genelge halen yürürlüktedir.

Dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığınca tam kapanma sonrası geçileceği ifade edilen kademeli normalleşme kapsamında yeni bir karar alınmadığı müddetçe, 2021/8 sayılı Genelge çerçevesinde kamu kurumlarında uzaktan/dönüşümlü çalışma sistemine devam edilebilecek, mezkür Genelgede belirtilen 24-32 ay arası hamileler, süt izni kullananlar, engelliler, yöneticiler hariç 60 yaş üstü olanlar, kronik hastalığı bulunanlar, 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar görevli oldukları kurumlarca akis bir karar alınmadığı sürece idari izin uygulamasından yararlanabilecektir.
memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.