PTT çalışanlarının maaş ve yıpranma payı TBMM'ye taşındı

PTT çalışanlarının maaş ve yıpranma payı TBMM'ye taşındı
Posta dağıtıcılarının çalışma koşullarına, maaşlarına, yıpranma payı verilmesi ve bu kişilere kış mevsimi için araç tahsis edilmesi önerisine ilişkin Meclis başkanlığına soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96.maddeleri gereğince arz ederim.15/01/2021 Av. Burcu KÖKSAL /Afyonkarahisar Milletvekili

1- Posta dağıtıcısı olarak çalışan PTT çalışanları motorsikletle dağıtım yapmaktadır. Ancak soğuk havalarda, karlı ve buzlu günlerde motorsikletle dağıtımda sıkıntılar yaşanmakta ve çalışanlar zor koşullarda dağıtım yapar hale gelmektedir. Bu nedenle kış mevsiminde posta dağıtıcılarına hem zamandan tasarruf edip daha fazla dağıtım yapmalarını sağlamak, hem zorlu koşullarda ulaşımlarını kolaylaştırmak hem de sağlıklarını korumak adına sadece kış mevsimine özgü olmak üzere araç tahsisi sağlanması yönünde Bakanlığınızca bir çalışma var mıdır? 

2- Kış mevsimi için posta dağıtıcılarına soğuktan korunmalarını sağlayacak kışlık giysi ve eldiven gibi malzemeler niçin verilmemektedir? 

3- Pandemi dönemi günde yüzlerce kişiyle görüşen posta dağıtıcılarına bakanlığınızca her gün verilen 1 maske yeterli midir? Posta dağıtıcısı saatlerce neredeyse günün yarısını 1 maskeyle geçirmesi sağlık açısından ne kadar doğrudur?

4- Afyonkarahisar ilinde aylık yaklaşık 40 bin tebligatın gelip bunun sadece 12 kişi tarafından dağıtıldığı doğru mudur? Doğru ise bu durumda bir posta dağıtıcısı günlük 100 ile 150 arasında dağıtım yapmaktadır. Bu rakam bir posta dağıtıcısı için hele ki pandemi döneminde fazla değil midir? Bu durumda 12 kişinin dağıtım konusunda olması gerekenin üzerinde bir eforla çalıştığı ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde milyonlarca kişinin iş beklediğini hepimiz görüyoruz. O halde bakanlıkça Afyonkarahisar ili için niçin yeni alımlar yapılmamaktadır? Yeni alımlar yapılırsa mevcut çalışan 12 kişinin de üzerindeki iş yükü biraz hafifleyecektir. Bu konuda bakanlığınızca önümüzdeki günlerde bir alim olacak mıdır? 

5- Posta dağıtıcılarının olağanüstü bir tempoda ve sağlıklarını hiçe sayarak çalıştığını görüyoruz. Bu durumda hiç değilse yıpranma payı verilmesi gerekmiyor mu? Bu konuda bakanlığınızın görüşü nedir? Böyle bir çalışmanız var mıdır? Ptt çalışanlarının gelir vergisi kesintisinin %15'den %30'a kadar çıkması nedeniyle maaşlarında yılsonuna doğru azalmalar yaşanmaktadır. Bu da ayrı bir mağduriyet yaratmaktadır. Gelir vergisi kesintisi ile yaşanan bu mağduriyetin giderilmesine ilişkin bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum