PTT çalışanlarının özlük hakları Mecliste! Maaş, 3600 ek gösterge, kadro..

PTT çalışanlarının özlük hakları Mecliste! Maaş, 3600 ek gösterge, kadro..
PTT çalışanlarının özlük ve mali hakları ile çalışma koşullarına ilişkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOGLU  tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi verildi..Önergede PTT personeline kadro, 3600 ek gösterge ve maaş gibi özlük hakları yer aldı..

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGINA  

Aşağıda belirtilen soruların Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOGLU  tarafından Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca yazılı olarak  cevaplandırılmasını arz ederim.  Züleyha GÜLÜM  /İstanbul Milletvekili  

PTT kurumu 2013 yılında alınan karar doğrultusunda Kamu İktisadi Teşebbüsü statüsünden  çıkarılarak Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi olarak yapılandırılmıştır. Bu doğrultuda  personel rejimi değişmiş; 399 KHK'ya tabi memur kadrosuyla merkezi alımların yerini KPSS  + mülakat sistemiyle ve statüsü İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) personel olan Gişe ve Büro  Görevlisi/Dağıtıcı unvanlarıyla alımlar yapılmıştır.  

İdari Hizmet Sözleşmeli personelin temel sorunu, KPSS artı mülakat ile alınmalarına ve eşit işe  rağmen 399'lu memurlar ile aralarındaki ücret eşitsizliğidir. Bununla birlikte İdari Hizmet  Sözleşmeli personelin maaşı halihazırda düşük ücretle çalışmak zorunda bırakılan taşeron,  \ temizlik ve güvenlik personelden daha düşüktür.  

PTT bünyesinde çalışmakta olan İdari Hizmet Sözleşmeli personelinin tarafımıza ilettiği  bilgiler doğrultusunda talepleri şunlardır:  

• İHS'li personelin 399 KHK Memur statüsüne geçirilmesi  
• İHS'li personelin 399 statüsüne geçirilemediği takdirde mali haklarına yönelik  ivedilikle çalışmaların yapılarak, çalışanlar arasındaki uçurumun sonlandırılması.  
• Personel eksikliğinin getirmiş olduğu yükün hafifletilmesi için personel alımı  yapılması.  
• Atamaların ve yer değiştirmelerin şeffaf şekilde belli bir program dahilinde yürütülmesi.  

Bu bağlamda;  

1. PTT' de çalışanların çalışma statüleri ayrı ayrı belirtilmek üzere işe alınma usulleri, özlük  hakları, çalışma saatleri ve maaşları ne şekildedir?  
2. PTT bünyesinde eşit işe rağmen farklı statü ve yasalar çerçevesinde çalıştırılan personelin  özlük hakları başta olmak üzere çalışma saatleri ve maaşları arasındaki adaletsizlik; iş  barışına ve insan onuruna yakışan iş, ücret, sosyal güvenlik ve sendikal hakların olduğu bir  iş yaşamına aykırı değil midir?  
3. İdari Hizmet Sözleşmeli personelin başta ekonomik kayıplarına neden olan çalışan  ayrımcılığına son verilerek 399 sayılı KHK statüsüne geçirilmesi ve uğradığı hak  kayıplarının giderilmesi için bir girişiminiz olacak mıdır?  
4. PTT bünyesindeki atamalar, yer değiştirmeler ve geçici görevlendirmeler hangi kriterlere  göre yapılmaktadır? Atama ve yer değiştirmelerde liyakate uyulmadığı, şeffaf bir politika  izlenmediği doğru mudur?  
5. PTT' de İdari Hizmet Sözleşmeli ve taşeron çalışmaya son verilerek tüm PTT emekçilerin  kadrolu biçimde istihdam edilmesi için bir planlamamız olacak mı?  
6. PTT emekçilerinin sendika üyesi veya yöneticisi olmaktan kaynaklı uğradığı baskıların son  bulması için bir girişiminiz olacak mı?  
7. Derinleşen ekonomik kriz ve yüksek enflasyonla daha da yoksullaşan ve geçinemeyecek  duruma getirilen PTT emekçilerine hakları olan 3600 ek gösterge verilecek mi? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.