Sabah Gazetesi 3600 Ek Göstergede Yeni Formülü Açıkladı!

Sabah Gazetesi 3600 Ek Göstergede Yeni Formülü Açıkladı!
3600 ek gösterge için sona yaklaşıldı. Polisler, hemşireler ve din görevlilerini kapsayan ek göstergede gözler maaş ve ikramiyelere yapılacak artışa çevrildi. Konunun tarafları hükümet ve Memur-Sen 12 ayrı mutfak çalışması gerçekleştirilen 3600 ek göstergede teknik çalışmalar tamamlanırken detayların en geç 31 Mayıs Salı gününe kadar açıklanacağı ifade ediliyor.

Bu kapsamda farklı statü gruplarının yanı sıra ek göstergesi 2200'den düşük olanların da sisteme dahil edilmesi istenirken geçtiğimiz günlerde Memur-Sen, çalışanların gösterge artışından yararlanması için tazminat yansıtma oranlarında yeni ek gösterge kademeleri içeren teklifini hükümete sundu.

HİYERARŞİK YAPI DİKKATE ALINACAK
Öte yandan Sabah Gazetesi’nde yer alan haberde ek gösterge düzenlemesi ile polis, din görevlisi, öğretmen ve hemşire dışında kalan diğer unvanların ek gösterge rakamları 500-750 arası artırılacağı kaydedildi. Genel Müdür yardımcısı, üniversite genel sekreter yardımcısı, il müdürü, bölge müdürü ve şube müdürü gibi tespit edilen bazı unvanlar, görevin önemi ve hiyerarşik yapı dikkate alınarak ek gösterge cetvelinde daha üst gruplara çıkartılacak.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan kamu görevlileri için eğitim durumu da dikkate alınarak ek gösterge rakamı üzerinde çalışılıyor. Böylece yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmiş olacak.

KADEMELİ GEÇİŞ GÜÇLÜ ALTERNATİF OLARAK MASADA
Ek gösterge rakamlarında yıllara yayılan kademeli geçiş de bir başka alternatif olarak gündemde duruyor. Hem ek gösterge rakamlarında hem de emekliliğe yansıtma oranlarında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ek gösterge konusundaki ortaya çıkardığı rakam oranları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sunuldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen ek gösterge sorununun çözülebilmesi çalışmalarını hızlandırdı. Alternatifli tasklarda, kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapıyı dikkate alarak ek gösterge konusunun kamu personelinin geneline yönelik bütüncül bir çalışma içerisinde ele alınıp değerlendirilmeye çalışıldı.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN 'YENİ' FORMÜL!
Öte yandan 3600 ek gösterge düzenlemesi için halihazırda emekli kamu görevlileri için yeni bir formül gündeme geldi. Buna göre mevcut emekli memurların maaşlarının da 3600 ek gösterge düzenlemesi kapsamında artırılması masada yer alıyor. Buna göre geri doğru ikramiye farkı da kalmayacağı öne sürüldü.

15 OCAK 2023'DE YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR
Son düzenlenen 3600 ek gösterge taslağına göre; ek gösterge değişiklikleri 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Yine öğretmenlik meslek kanununda da bu tarih belirlenmişti. Burada da bir eşitlik sağlanmış olacak. Ayrıca yansıtma oranı da müzakereler sonucunda belirlenecek.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum