Sabah Gazetesi açıkladı! 3600 ek göstergede kapsam genişliyor. Şef'ler gündemde
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den kamudaki şefleri umutlandıran açıklama! 3600 ek göstergeye dahil edilmeyen şefler, yeni çalışma ile gündeme alınıyor. En köklü sosyal düzenleme olan 3600 ek göstergede kapsam genişliyor. Bakan Bilgin, "Bu konuda bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Şef'lere 3600 ek gösterge geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurul çalışmalarında ek gösterge konusu gündeme damga vurdu.
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak olan 3600 gösterge düzenlemesinin kapsamının genişletilmesine yönelik taleplere dikkat çekerek, "Başlangıçta 4 meslek grubunu kapsıyordu. Genişleterek yaklaşık 6 milyona çıkardık.
Bu, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı en köklü sosyal düzenlemedir. Bu düzenlemenin daha fazla genişletilmesine yönelik talepler var. O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. Ümit ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz" dedi.
KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ocak ayı itibarıyla yürürlüğe giriyor. Yeni yılda emeklilik dilekçesi vereceklerin sayısının 300 bini bulması beklenirken, yılda yaklaşık 100 bin personel alımı yapılan kamu kurumlarına alınan personel sayısı da yükselecek.
Ek gösterge düzenlemesi ile birlikte kamu çalışanlarının hem maaşları hem de ikrâmiyeleri artacak.
ŞEF VE UZMANLARA DA VERİLMELİ
Genel Kurul'da muhalefet milletvekilleri, kamuda çalışan şef, araştırma ve planlama uzmanları, müdürün üzerinde olan uzman personele de ek gösterge verilmesi gerektiğini belirtti. Milletvekilleri, "Birinci dereceye düşen, dört yıllık fakülte mezunu, üniversite okumuş herkes 3600 kapsamına alınmalıdır."
SIRA GEÇİCİ İŞÇİLERDE
Sözleşmeli personel diye tanımladıkları yapının içerisinde 32 tür personelin bulunduğunu aktaran Bilgin, yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren bu çalışmanın teknik olarak bitirildiğini aktardı. Bilgin, "Bu önemli sorunu da çözüyoruz. Çalışmasını bitti, bu ay yüce Meclis'e intikal eder" diye konuştu.
SENDİKA İÇİN YENİ DÖNEM
BAKAN Bilgin, sendikalaşma oranının kamuda oldukça yüksek olmasına karşın işçilerde düşük olduğunu belirterek, "Sendikal özgürlükleri genişletecek düzenlemelere ihtiyaç var. İş yeri ve işletme ayrımında farklı oranlar var. Bunu en kısa zamanda gidereceğiz. İş kolunu biz belirleyeceğiz" dedi.
EYT'DE GÖZLER KABİNE'DE
Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin en kapsamlı çalışmayı yaptıklarını belirtirken, yaş tartışmalarının 12 Aralık'ta yapılacak Kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor. İlk etapta 1.6 milyon olmak üzere 2 milyona yakın kişinin EYT kapsamında emekli olması bekleniyor.
Hazal Ateş
WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
657 DMK da yüksek öğrenim görmüş 1. derecede olan tüm GİH sınıfı Memurlar, Öğretmenler, Polisler, Din Görevlileri ve Hemşirelerin ek göstergesi 2200 idi. Daha sonra iktidar partisi önce öğretmenlerin daha sonra sırası ile polislerin ve din görevlilerinin 2200 olan ek göstergesini 3000 e çıkardı.
Şimdi ise söz konusu meslek gruplarının 3000 olan ek göstergesi 3600'e çıkartıldı. GİH sınıfında yalnızca idari personelin ek göstergesi 3600 oldu. Peki soruyorum; söz konusu meslek gruplarında görev yapan öğretmen, polis, din görevlisi, hemşire, uzman erbaşlar, bekçiler bunların idari kadroları yok mu? Öyle ya öğretmenlerinde idari kadrolarında okul müdürleri, milli eğitim müdürleri, şube müdürleri var. Polislerde komiser yardımcısı, komiser, başkomiser, emniyet amiri var. Din görevlilerinde müftüler ve yardımcıları var. GİH sınıfında olan Banka Memuru, Vergi Dairesi Memuru, Tapu İdaresi, Nüfus İdaresi vs. devlete ait kurumlarda çalışan ve emekli olan 1.dereceye gelmiş 2200 ek göstergesi olan tüm memurlar; bir imamdan, bir vaizden, bir bekçiden, bir hemşireden, bir polisten, bir öğretmenden , bir uzman erbaştan daha mı aşağıdır? Eskiden çarşı ve mahalle bekçisi yardımcı hizmetler sınıfında yer almaktaydı, ne zaman bu meslekler kariyer meslek oldu da haberimiz yok.
Temmuz ayında yasalaşan 3600 ek gösterge yasası 15.ocak.2023 tarihinden itibaren geçerli olup, hale hazırda geçerli olan ve GİH sınıfında bulunan yüksek öğrenimli memurlar ile müdür yardımcısı ve şube müdürlerinden 1.derecede olanların ek göstergesi 2200 dür. Yeni yasa ile müdür yardımcısı ve şube müdürlerine 3600 ek gösterge verilirken, memura 2800 ek gösterge verilmesi geçmişteki kazanılmış hakkı ortadan kaldırarak, hakları gasp edilmiştir.
Dikkat edilirse yukarıda da belirttiğim gibi GİH sınıfı dışında hiçbir meslek grubunda idari personel demiyor. Neden bu ayrıştırma yapılıyor, anlaşılır gibi değil.
Ayrıca sırf oy almak için yapılan ve meslekler arasında ayrıcalık yaratan bu uygulamayı haksız ve Anayasa ilkelerine aykırı buluyor ve bu haksızlığa karşı AYRİŞTIRMA YAPMADAN adil bir şekilde memurlar arasında sınıf farkı gözetmeden bu yanlışlığın giderileceği inancındayım. Gereğinin yapılması dileklerimle.
KAMUDA YALNIZ ŞEFLER YOK, NALINCI KESERİ GİBİ HEP KENDİNİZE YONTMAYIN, ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANIDIR, HALEN GEÇERLİ OLAN ŞİMDİKİ UYGULAMADA ÜNİVERSİTE MEZUNU OLUP 1.NCİ DERECE OLAN TÜM MÜDÜR YARDIMCISI, ŞUBE MÜDÜRÜ VE MEMUR HEPSİNİN EK GÖSTERGESİ 2200 DÜR.
3600 EK GÖSTERGE YASASI MECLSTE GÖRÜŞÜLÜRKEN MÜDÜR YARDIMCILARI, ŞUBE MÜDÜRLERİ SESLERİNİ DUYURDU ONLARA 3600 EK GÖSTERGE VERİLDİ. YOKSA ONLARINDA 2800 OLACAKTI. BUNUN ÜZERİNE ŞEFLER AYAKLANDI. HA! ŞEFLERE 3600 EK GÖSTERGE VERİLİNCE ÇALIŞMA BARIŞI SAĞLANACAK ÖYLE Mİ? 35000 ŞEF VARSA ONLARIN 10 KATIDA MEMUR, VEZNEDAR, TEKNİSYEN VS. ÇALIŞAN VAR. BURADA SÖZ KONUSU OLAN MÜKTESEP HAKKIMIZIN ELİMİZDEN ALINMIŞ OLMASIDIR. ANLAŞILAN SÖZ KONUSU ÇALIŞANLARIN OYLARI HİÇE SAYILIYOR. AMA KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİL.
Diğer memur grupları bu devletin çalışanı değilmiydiler
Bu nasıl adalettir, kul hakkına girmedir, böylemi çoğalıyor Ömerler,