Sabah Gazetesi: Sözleşmelileri kadro da ilk taslak metinler ortaya çıkmaya başladı

Sabah Gazetesi: Sözleşmelileri kadro da ilk taslak metinler ortaya çıkmaya başladı
Sabah Gazetesi: Belediye sözleşmelileri de kadro alacak. Toplu iş sözleşmesiyle hüküm altına alınan sözleşmeliye kadro çalışması bütün hızıyla sürüyor. İlk taslak metinler de ortaya çıkmaya başladı. 600 bin sözleşmeli personel kadro haklarına kavuşacak.

Sabah Gazetesinden Faruk ERDEM bugünkü haberinde, belediyelerde çalışan sözleşmeli personeln de kadro alacağını belirtti.

Faruk Erdem'in haberinde, Hazırlanan taslak metinlerde kadro hakkı verildiği, Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, çalışan sözleşmeli personel kadroya geçirileceği belirtildi.

Faruk Erdem "İl özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin üçüncü fıkrası çerçevesinde sözleşmeli olarak çalışanlar da kadro düzenlemesinden yararlanacaklar" dedi.

Erdem ayrıca, Sözleşmeli personel pozisyonlarına personel alımına yönelik olarak ilanı verilmiş ve 31.12.2022 tarihi itibarı ile yerleştirme işlemleri bitmiş olan sözleşmeli personelin de kadro düzenlemesinden yararlanacağını belirtti.

Faruk Erdem ayrıca, "01.01.2023 tarihinden sonra kamuda sözleşmeli personel olarak istihdam edilecekler 3 yıl süre atandıkları il ve pozisyonlarda fiilen görev yapacaklar 3 yıllık sürenin sonunda 30 gün içinde başvurmaları halinde ihraz ettikleri memur unvanlı kadrolara atanacaklar." dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum