Sadece infaz koruma memurlarının özlük haklarını iyileştirmek, iş barışını bozacak!

Sadece infaz koruma memurlarının özlük haklarını iyileştirmek, iş barışını bozacak!
7. yargı paketi ile sadece infaz koruma memurlarının özlük haklarını iyileştirmenin iş barışını bozacağı değerlendiriliyor!

Kamuoyuna yansıyan 7. Yargı paketi ile TBMM’ye gelmesi beklenen maddelerin içerisinde ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlikte görev yapan infaz koruma memurlarının özlük hakkı iyileştirme çalışmasının bulunduğunu öğrendim. Öncelikle kime iyileştirme gelirse gelsin hakkıdır. Buna diyecek yoktur. Ancak her ne kadar taslak metin olsa da cezaevi ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışan diğer personele herhangi bir iyileştirmenin verilmeyecek olması kurumlarda iş barışını, çalışma huzurunu bozacak nitelikte olduğunu değerlendirmekteyim. Kaldı ki taslak kamuoyuna düştüğünden beri personel arasında sosyal medya ve diğer platformlar üzerinden iş barışını bozacak paylaşımlar yapılmaya başlanmıştır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yüzden yapılacak olan iyileştirmenin kurum hiyerarşisini bozmadan, kurumlardaki huzuru kaçırmayacak şekilde yeniden gözden geçirilmesini istemekteyim. Kaldı ki kurumlarımızda psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, öğretmen, teknisyen, sağlık memuru, idare memuru, katip, bilgisayar işletmeni, şoför, ambar memuru, aşçı, kaloriferci, hizmetli, şef gibi birçok çeşitli meslek unvanı mevcuttur. Her mesleğin kendine özgü zorlukları ve çalışma durumu vardır.  Bu sayılan tüm meslek elemanları bir şekilde hükümlü ile muhatap olmaktadır. Eğitim kriterleri, yapılan iş farklılığı gibi durumların gözden geçirilerek bu düzenlemenin herkese hakkaniyetli ve adil bir şekilde yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.

Denetimli serbestlik müdürlüğü şefleri özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyor 

Yönetim hizmetleri grubunda yer alan denetimli serbestlik şefi kadrosunda çalışan personelin yıllardır mağdur edilen ve  çözüme kavuşturulmayan mali ve sosyal haklar yönünden haklarının iyileştirilmesini beklemekteyiz. 7. Yargı paketinin bu haliyle yasalaşması halinde Denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışan şefler infaz ve koruma memurlarından 2000 TL müdürlerden 7000 TL az maaş alacaktır ve bu durum çalışma barışını ve hiyerarşik düzeni bozacaktır. Bu nedenle denetimli serbestlik müdürlüğü şeflerininde yargı paketine dahil edilmesi gerekmektedir.

Taleplerimiz,

​7. yargı paketine denetimli serbestlik şeflerinin mali haklarının iyileştirilmesi maddesinin eklenmesi

Yan ödeme katsayımızın kurumsal hiyerarşi göz önüne alınmak suretiyle uygun görülen oranda düzenlenmesini;

Adalet Hizmetleri Ek Özel Hizmet Tazminatımıza diğer personele verildiği üzere 10 puan ilave edilmesini;

Ek gösterge katsayımızın yönetim hizmetleri grubu göz önüne alınarak 3600 ek göstergeye dahil edilmesini

Silah taşıma ruhsatı alınabilecek unvanlar arasına denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan şeflerin de dahil edilmesini

Fiili hizmet zammından denetimli serbestlik müdürlüğü personelinin yararlandırılması hususlarını talep etmekteyiz.
 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum