Sağlıkçılar için ‘teşekkür ikramiyesi’ talebi

Sağlıkçılar için ‘teşekkür ikramiyesi’ talebi
Pandemi döneminde yoğun mesai yapan tüm sağlık çalışanlarına ayrım gözetmeden ‘teşekkür ikramiyesi’ ödemesini talep edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sağlık çalışanlarının pandemi döneminde canlarını ortaya koyduklarını belirterek tüm sağlık çalışanlarına ayrım yapılmadan ‘Teşekkür ikramiyesi’ verilmesini talep etti. Salgın döneminde Covid-19’un meslek hastalığı kategorisine alınmasını ve yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının ‘görev şehidi’ sayılmasını teklif ettiklerini hatırlatan İlgezdi, “Ancak iktidar tüm tekliflerimizi reddetti” dedi.

Pandemi döneminde üniversite hastanelerinde çalışan birçok hekim ve sağlık emekçisinin insanüstü çabasına karşılık normal dönemde aldığı döner sermaye ücretlerini dahi alamadığını söyleyen İlgezdi, “Sağlık Bakanının müjdesine rağmen başhekimlerin keyfi uygulamaları ile birçok sağlık çalışanına da tavandan ek ödeme yatırılmadı” dedi.

İlgezdi, sağlık çalışanları arasındaki eşitsizliğin giderek derinleştiğini söyleyerek, “Ülkemizde virüs ile mücadelede canlarını kaybeden, ailelerinden, çocuklarından ayrı otel odalarında kalmak zorunda kalan cefakar hekimlerimiz ve sağlık emekçilerimize eşit ödeme yapılmadığı gibi, eşit ödemeyi hak eden sağlık çalışanları daha az ücretlerle daha fazla çalışmaya zorlanmaktadır” diye konuştu.

‘AİLE HEKİMLERİ EŞİTSİZLİĞİN EN BELİRGİN ÖRNEĞİ’

Hastaların ilk olarak gittikleri aile hekimlerinin ise maaş dahi alamadıklarını söyleyen Gamze Akkuş İlgezdi, “Salgının ilk aşamasından beri hayati bir görevi yerine getiren Aile Hekimlerinin durumu eşitsizliğin en belirgin örneğidir. Kendilerine verilen görevi yerine getirmeye çalışan çok sayıda aile hekimi korona virüsüne yakalandığı için işe devam edememekte, kendi hayatları için mücadele etmekte ve bu süreçte maaş dahi alamamaktadır” dedi. İlgezdi sağlık çalışanları için CHP’nin taleplerini ise şu ifadelerle sıraladı:

“Buradan açık çağrıda bulunuyoruz. Ek ödeme eşitsizliğinden derhal vazgeçilmelidir. Tüm sağlık çalışanları istisnasız ek ödemeden yararlandırılmalıdır. Üniversite hastanelerinde çalışan hekim ve sağlık çalışanları ek ödemelerden yararlandırılmalıdır. Ek ödemeler başhekimlerin tercihine bırakılmamalıdır. Aile hekimlerinin maaşlarından kesinti yapılmamalıdır. İş barışı için ve daha da önemlisi halk sağlığı için eşit işe eşit ücret verilmesi için performans sisteminden vaz geçilerek, maaşlarda iyileştirme yapılmalıdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.