Sakal serbestliği, hangi memurları kapsamayacak?

Sakal serbestliği, hangi memurları kapsamayacak?
Danıştay'ın sakal serbestliği kararı hangi kamu personelini kapsamamaktadır.

Kamu personeline her gün sakal tıraşı olma zorunluluğu getiren "Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliği"nin 5. maddesinin ilgili ibareleri Danıştay tarafından iptal edilmiş ve söz konusu iptal kararı mevzuat.gov.tr'deki elektronik mevzuat bölümüne eklenmiştir.

Ancak Danıştay kararı tüm kamu personelini kapsamamaktadır.

Adı geçen yönetmeliğin 6. maddesinde şu hüküm yer almaktadır: 

"Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan subay, sözleşmeli subay, yedek subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş, uzman jandarma, sözleşmeli erbaş ve er ile erbaş ve erler ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler." 

Bu hükme göre, ilgili mevzuatında düzenleme yer alajn polisler, hakim ve savcılar ile askeri personel sakal tıraşı zorunluluğuna tabi olmaya devam edecektir.

Ayrıa, yönetmelikte yer almasa da yönetmeliğin 6. maddesine dayanılarak çıkarılan "Ceza İnfaz Kurumları Personeli İle Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Öğrencilerinin Kıyafet Yönetmeliği"nin 5/g maddesi gereğince infaz koruma memurları ve infaz koruma başmemurları da sakal serbestliğinden yararlanamayacaktır.

Bu 4 grup personel dışında kalan kamu personeli, kurumlarına ait özel bir kılık kıyafet düzenlemesi yok ise sakal serbestliğinden yararlanabilecektir.
gazetememur

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.