Seçimden Önce 3600 Ek Gösterge Kanununda Güncelleme Bekleniyor!

Seçimden Önce 3600 Ek Gösterge Kanununda Güncelleme Bekleniyor!
Seçimden Önce 3600 Ek Gösterge Kanununda Torba Kanunla Güncelleme Yapılır Mı?

3600 ek göstergenin kanunla sadece 4 meslek grubuna, uzman, denetmen, müdür v.b. unvanlara verilmesi kamuda çalışma barışını bozabilir. Düzenlemeler veya çalışmalar en alt kademedeki memurlar (Memur, VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni) düşünülerek yapılmalıdır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğretmenler için öğretmenlik meslek kanunu çıkarıldı. 3600 ek göstergeden öğretmenler yararlandırıldı. Sağlık çalışanlarının maaşlarında ve ek ödemelerinde düzenlemeler yapıldı. Ama 657 sayılı kanuna tabi diğer memurlara bir düzenleme yapılmadı. Belirli meslek gruplarının özlük haklarını iyileştirirken diğer memurları arka plana atmak doğru değildir. Hayat şartları tüm memurları etkilemektedir. Gelir adaletsizliğini ve kamuda maaşlar arasında uçurumu iyice arttıracak düzenlemeler yerine daha adil ve eşitlikçi düzenlemeler yapılmalıdır.

Öğretmenlik meslek kanununda yüksek lisans yapmış öğretmenlere uzman öğretmenlik veriliyorsa, yüksek lisans ve doktora yapmış memurlar kesinlikle 3600 ek göstergeden mahrum bırakılmamalıdır.

Seçimden önce, 3600 ek gösterge kanununda güncelleme yapılarak 4 yıllık ve üstü mezuniyete sahip tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmelidir. Sendikaları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum