Sendika Başkanı, Banka Promosyonlarına Çözüm Sundu

Sendika Başkanı, Banka Promosyonlarına Çözüm Sundu
TUİK’e göre % 80, özel araştırma şirketlerine göre % 180 olan enflasyon oranları çalışanların belini büktü

Son günlerde sağlıkta önemli bir gündem konusu olan banka promosyonlarına ilişkin açıklama yapan Hürriyetçi Sağlık SEN Genel Başkanı Muhammed BİRİNCİ : ‘’ Bankaların gelirlerini % 500 artırıp kar ettiği 1 yıl içinde sağlık çalışanlarının promosyonları neredeyse 10 kat eridi. Dedi.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı BİRİNCİ “2 yıl önce 5 yıl için 5 bin lira promosyon rakamları rekor kabul edilirken bugün 3 yıl için 45 bin lira promosyon alan kurumlar var’’

BİRİNCİ yaptığı açıklamada ‘’ sağlık çalışanlarının promosyon işi artık yerel idarecilerin inisiyatifine bırakılmayacak kadar ciddi bir iş haline geldi, kayıp çok fazla. Acilen bakan yardımcısı seviyesinde konuya el atılıp Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Ziraat Bankası ve diğer bankaların genel müdürlükleri ile görüşüp bir yol haritası çıkartılmalıdır. Dedi

Genel Başkan BİRİNCİ sözlerine şöyle devam etti : ‘’Mevcut sözleşmenin revize edilmesi, ihalenin iptal edilmesi ve süre gibi hususların tek tek üstünde durulup personel lehine en iyi sonuç alacak formül ortaya koyulmalıdır.

İllerde banka şubeleri ve il sağlık yöneticilerinin kendi aralarında ‘’ aman bir sorun çıkmasın, şimdilik bu kadar verelim, konu yargıya taşınmasın’’ gibi çekingen ve sorunu geçiştirmek amacı ile sergilenen yaklaşımlar yerine, Ankara’dan, tek merkezden konunun ele alınması, güçlü ve kararlı bir irade ortaya koymak suretiyle uygulamada birliğin sağlanması gerektiğini söyledi.

Promosyon sözleşmelerinin yenilenmesine kısa sürede ve kalıcı çözüm üretilmemesi halinde çalışanların bankalarla karşı karşıya geleceğini, kredi kartlarının iptal edilmesi ve maaşların özel bankalara transfer edilmesi gibi bir durumun ortaya çıkabileceğini ifade eden Birinci, bu konuyu hafife alarak gerekli girişimleri yapmayan bakanlık yetkililerini hayretle izlediklerini söyledi.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.