Sendika üyelik ve istifa işlemleri e-Devlet üzerinden alınmasında son durum!

Sendika üyelik ve istifa işlemleri e-Devlet üzerinden alınmasında son durum!
E devletten sendikadan istifa edilir mi? E devletten sendika üyeliği nasıl yapılır? E devlet üzerinden sendika üyelik ve istifa işlemlerinin alınmasında son durum ne? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılan ve sendika üyelik - istifa işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılabilmesini sağlayacak olan çalışma 1,5 yıldır sonuçlandırılamadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 5 Temmuz 2020 tarihinde bir açıklama yaparak "sendika üyelik ve istifa işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılabilmesi" için çalışma başlatıldığınıbelirtmişti. Ancak aradan geçen 1,5 yıllık süreye rağmen bu çalışma sonuçlandırılamamıştır.

Devlet memurlarının sendikalara üyelik ve ayrılış işlemleri 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre fiziki ortamda yürütülmektedir.

Ancak yapılan açıklamanın üzerinden 1,5 yıla yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen hiçbir gelişme olmamıştır.

Diğer taraftan, geçen yıl yapılan açıklamada yer verilen "Çalışma Hayatım" bütünleşik hizmeti ise geçtiğimiz ay tamamlanmış eDevlet üzerinden vatandaşların hizmetine sunulmuştur.
memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum