Sendikadan Memur Maaş Artışları Konusunda Öneri!

Sendikadan Memur Maaş Artışları Konusunda Öneri!
Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ocak 2002 enflasyon oranı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Tuncay CENGİZ yaptığı açıklamada, “6’ncı Dönem Toplu Sözleşme ile memur ve emeklilerine 2022 yılı ilk altı ayı için % 5 oranında zam verilmesinin kararlaştırıldığını, hükümet tarafından bu orana %2,5 ilave edilerek zam oranının %7,5’a çıkarıldığını, TÜİK tarafından Ocak 2022 ayı enflasyon oranının %11,1 olarak açıklandığını, buna göre %3,6 enflasyon farkı oluştuğunu, enflasyon baskısı altında alım gücü oldukça düşen memur ve emeklilerinin mağdur edilmemeleri için yeni bir sisteme geçilmesi” gerektiğini ifade etti.

Başkan CENGİZ, “Memur ve emeklilerine Ocak ve Temmuz aylarında taban aylıklara büyüme oranında refah payı verilmesinin ve buna ilave olarak ta her ay açıklanacak enflasyon oranının memur ve emekli maaşlarına aylık olarak ayrıca yansıtılmasının” adil ve hakkaniyetli olacağını belirttiği açıklamasında, “Hükümetten beklentimiz, memur ve emeklilerin aylıklarındaki artışlara ilişkin usul ve esasların; yukarıda belirtilen esaslara göre bir an evvel bir şekilde düzenlenmesinin sağlanmasıdır.” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum