Sendikalar hak arama yeridir, hak yeme yeri değil!

Sendikalar hak arama yeridir, hak yeme yeri değil!
Bizler mali ve özlük haklarımızda iyileştirme, 3600 ek gösterge, yıpranma payı, emekliliğe yansıyan tek kalem maaş istedik yıllarca. Üye olduğumuz sendikalar ne yaptı bu taleplerimizle ilgili bugüne kadar?

Ülke genelinde sağlık çalışanlarının sosyal medyada başlattığı "Sendikalardan istifa kampanyası" hızını hiç kesmeden sürdürürken, yapılan bu etkinlik sendika temsilcileri ile üyeler arasında sert rüzgârların esmesine neden oluyor...

Restleşmeler, tehditler, mobbingler...

Anlayacağınız fırtınamsı rüzgâr hızını artırarak yer yer saatte bilmem kaç kilometre kuvvetinde daha uzunca bir süre esmeye devam edeceğe benziyor gibi...

Rüzgârın ne zaman etkisini kaybedeceği ise henüz belli değilmiş!

Fırtınanın etkileri hasarlı ve yıkıcı olur bilirsiniz!..

Neyse...

***

Sağlık çalışanları, "Ok yaydan çıktı bir kere, bu işin dönüşü yok artık!" diyorlar...

Özellikle de yetkili sendika Sağlık-Sen'e ciddi tepki ve yoğun bir öfke var üyelerden...

Bunun yanı sıra Türk Sağlık-Sen'den de istifalar başlamış...

Sağlık alanında istifa edilmeyen tek sendikanın Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) olduğu söylenmekte...

Paylaşım ve yorumlarda sağlıkçılar bu konuyu gündeme taşımışlar...

***

"Çalışanın yanında olmayan sendikanın, çalışan olarak biz de yanında değiliz!" diyen sağlık personeli, istifaların daha da artacağını ve kararlarının kesin ve net olduğunu belirtiyor...

Her geçen gün giderek "Kan kaybeden" sendika yetkilileri ve yöneticileri ise "İstifa çözüm değil. Eksikliklerimiz olabilir. Her platformda üyelerimiz adına elimizden geleni yapıyoruz. Birçok kazanımlar elde ettik, etmeye de devam edeceğiz..."diyorlar.

Bazı sendika yönetici ve temsilcilerinin, sosyal medyada yorum yapan bazı üyeleri "provokatörlükle" itham etmesi ise bardağı taşıran son damla oldu.

"Biz koltuk eskiten değil, ayakkabı eskiten sendikacı istiyoruz!" diye tepki gösteren ve istifa formlarına en afili imzalarını çakan sağlık çalışanları şunları anlattılar:

 "Özellikle ilimizde Sağlık-Sen yöneticileri, üyelerine sahip çıkmak yerine, kadrolaşmaya ağırlık verdi. Hastane temsilcilerine ve birimlere getirilenlere bakarsanız anlarsınız! Sendikalar hak arama yeridir, hak yeme yeri değil!.. Bizler mali ve özlük haklarımızda iyileştirme, 3600 ek gösterge, yıpranma payı, emekliliğe yansıyan tek kalem maaş istedik yıllarca. Üye olduğumuz sendikalar ne yaptı bu taleplerimizle ilgili bugüne kadar? Pekii... Yetkili sendika Sağlık-Sen, üyeleri ile ilgili yaptığı kazanımları bi anlatsın hele... Yetkili ama etkisiz maalesef! Aidatlarımızla lüks otomobillere binip, lüks otellerde tatil yapıyor ve siyasetin arka bahçesi gibi davranmaya devam ediyorlar!.. Kararımız net; sarısı, kırmızısı, yeşili hepsinden amasız, fakatsız ve lakinsiz istifa edeceğiz?!.."

***

Evet, sendikalara üye olan sağlık personeli huzursuz, mutsuz ve kararlı görünüyor...

Hadi hayırlısı!..
yeni dönem/ lale aksoy
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum