Seyyar görev tazminatı hangi memurlara ne kadar ödenecek? (2019 yılı ikinci yarısı)

Seyyar görev tazminatı hangi memurlara ne kadar ödenecek? (2019 yılı ikinci yarısı)
Seyyar görev tazminatı kapsamında memurlara ödenen yol masrafı 2019 yılının temmuz -aralık döneminde kaç lira olacak? Seyyar görev tazminatı nedir ve kimlere ödenir? Kimlere ödeneceği nasıl belirlenir? İşte asli görevleri gereği, görev yeri dışında belirli bir görev bölgesi (il ya da bölge) içinde fiilen gezici olarak görev yapan memur ve hizmetlilere, gündelik yerine ödenen seyyar görev tazminatı hakkında detaylar...

BAZI MEMURLARA ÖDENEN SEYYAR GÖREV TAZMİNATININ MİKTARI NE KADAR?

Devlet memurlarına, asli görevleri kapsamında görev yeri dışındaki belirli bir bölgede fiilen gezici olarak görev yaptıklarında, bu görevlerinden dolayı seyyar görev tazminatı ödeniyor.

Kendilerine seyyar görev tazminatı ödenenlere, aynı görev nedeniyle ayrıca gündelik ödenmezken, bazı durumlarda yol masrafları ödenebiliyor.

Tazminat hangi memurlara ödeniyor?

İkametgâhlarının veya asıl görevlerinin bulunduğu il veya ilçenin (belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu il veya ilçenin devamı niteliğinde olup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerler) dışında fiilen gezici olarak görev yapan memurlar, bu görevlerinden dolayı gündelik yerine Seyyar Görev Tazminatı alırlar.

Seyyar görev tazminatının gezici olarak görev yapan hangi personele ödeneceği, Hazine ve Maliye Bakanlığınca görev unvanları ile iş ve çalışma özellikleri dikkate alınarak belirleniyor.

Ayrıca,

**Asli görevinin gereği olmadan görev mahalli dışında görevlendirilen memura, seyyar görev tazminatı ödenmiyor (gündelik ödeniyor).

**Asli görevin gereği olarak gezici görev yapılan yerin memuriyet mahalli içerisinde olması durumunda, ilgili memura seyyar görev tazminatı ödenmiyor.

**Büyükşehir belediyesi olan yerlerde memurlara seyyar görev tazminatı ödenebilmesi için, gezici görevin memuriyet mahalli dışında yapılıyor olması gerekiyor.

**Seyyar görev tazminatının bölge sınırı esas alınarak ödenmesinde, toplu sözleşme gereği il sınırı esas alınıyor.

Tazminatın 2019 yılındaki miktarı

Görev yerlerinin dışındaki belirli bir görev bölgesinde asli görevlerinin gereği olarak fiilen gezici görev yapanlardan, Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen unvanlardaki Devlet memurlarına, memuriyet mahalli dışında fiilen gezici görev yaptıkları her bir gün için, aylık/kadro derecelerine isabet eden yurtiçi gündelik tutarlarının üçte biri (1/3) kadar seyyar görev tazminatı ödenir.

2019 yılında geçerli olan gündelik miktarlarına göre, seyyar görev tazminatının günlük tutarı; ek göstergesi 3000(dahil)-5800(hariç) olan kadrolarda bulunanlar için “15,07 TL”, ek göstergesi 3000’den az olanlardan aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar için “13,28 TL” ve aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar için ise “12,92 TL”dir. 

Seyyar görev tazminatı ödenen memurların yol masrafı

Seyyar görev tazminatı ödenen Devlet memurlarından; takip memuru, gezici sağlık memuru, ebe, orman muhafaza memuru, koruyucu, koruma memuru, posta dağıtıcısı, hat bakıcısı, tahsildar, gezici başöğretmen ve görev niteliklerinin bunlara benzerliği Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenenlere, fiilen gezici görev yaptıkları sürelerde mutat taşıt araçlarına ödedikleri tutarlar esas alınarak yol masrafı da ödenir.

Ancak, seyyar görev tazminatı alıyor olmakla birlikte yukarıda sayılan unvanlar arasında yer almayan memurlara ise yol masrafı ödenmez.

Öte yandan, memuriyet mahalli içinde fiilen gezici görev yapan memurlara, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen taşıtlarda seyahat edebilmeleri için fotoğraflı birer seyahat kartı da verilmektedir.

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.