Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarına kadro Bakan'a soruldu

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarına kadro Bakan'a soruldu
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanlarının kamu kurumu olduğunu vurgulayan çok sayıda Yargıtay Kararları, Bölge Adliye Mahkemeleri Kararları bulunmasına rağmen kamu işçisi statüsüne neden geçirilmemektedirler?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin soru önergesi TBMM'de

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Derya Yanık tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla.16.12.2021 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1. Sosyal yardım ve Dayanışma vakfı çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesi ve iyileştirilmesi adına yapılan çalışmalar nelerdir? 

2. 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında görev yapan toplamdaki personel sayısı ne kadardır? 

3. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanlarının kamu kurumu olduğunu vurgulayan çok sayıda Yargıtay Kararları, Bölge Adliye Mahkemeleri Kararları bulunmasına rağmen kamu işçisi statüsüne neden geçirilmemektedirler? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.