Sözleşmeli infaz ve koruma personeli kadroya alınacak mı?

Sözleşmeli infaz ve koruma personeli kadroya alınacak mı?
Ceza infaz kurumlarında çalışan sözleşmeli infaz ve koruma memurlarına kadro verilecek mi? İnfaz ve koruma memurlarının Özlük hakları TBMM gündeminde...

Ceza infaz kurumlarında çalışan sözleşmeli infaz ve koruma memurlarına kadro Bakan Abdülhamit GÜL'e soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit GÜL tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.Tacettin Bayır /İzmir Milletvekili 

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınında bilanço her geçen gün artmaya devam etmektedir. Salgının yayılımını azaltmak için, dünyada olduğu gibi, ülkemizde de önlemler alınmakta, bu durum Ceza infaz kurumlarında çalışan personelleri de etkilemektedir. Cezaevlerinde çalışan infaz ve koruma memurları, 31 Mart 2020 tarihinden itibaren yatılı nöbetler gerçekleştirerek, görevlerini sürdürmektedirler. Türkiye'deki cezaevlerinde görevlerini yatılı olarak sürdüren infaz ve koruma memurlarının, barınma, yemek, duş gibi temel ihtiyaçları bulunmaktadır. 

Bu bağlamda; 

1- Cezaevlerinde görevlerini yatılı olarak sürdüren infaz ve koruma memurlarına ayrılan yerlerde, barınmanın yetersiz, yemeklerin kötü, duş ve tuvaletlerin hijyensiz olduğu iddiaları doğru mudur? Bakanlığınız bu süreçte, bu durumun önüne geçmek adına ne gibi önlemler almıştır? 
2- İnfaz ve koruma memurlarının, işe başlamadan 48 saat önce PCR testi olması ve yine görevinin başında iken, tekrar aynı teste tabi olmalarının, personel üzerinde sıkıntı ve stres oluşturduğunu düşünüyor musunuz? Bir hafta içinde 2 defa test olan personelin test sayısını düşürme gibi bir çalışmanız olacak mı? 
3- Infaz ve koruma memurları göreve başlamadan 10 gün önce kendini izole altına almak durumundadır. Personel bu süre zarfı içinde, dışarıya çıkamamakta, kamuda ve özelde olan işlerini söz konusu izole durumda yapamamaktadır. Bu soruna karşı, izole süresini, Sağlık Bakanlığı ile görüşüp, kısaltmayı düşünüyor musunuz? 
4- İnfaz ve koruma memurlarının hakları ve durumları ile ilgili olarak; Bakanlığınız, infaz ve koruma memurları, infaz ve koruma memurlarının bağlı bulunduğu sendika veya temsilcileri ya da cezaevi müdürleriyle görüşme yapmakta mıdır? İnfaz ve koruma memurlarının uzun zaman sürecinde yalnızlaştığı konusunda bir duyum aldınız mı? Psikolojik olarak destek vermekte misiniz? 
5- İnfaz ve koruma memurlarının sayı açısından yetersiz olduğu iddiası doğru mudur? Doğru ise, alım yapmayı planlıyor musunuz? 
6- Türkiye'de kaç infaz ve koruma memuru vardır? 
7- İnfaz ve koruma memurlarının Özlük haklarının düzeltilmesi ile ilgili olarak çalışma yapmakta mısınız? 
8- Sözleşmeli personeller kadroya alınacak mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum