Sözleşmeli personel kadrolu personel ile eşit seviyeye getirilecek mi?

Sözleşmeli personel kadrolu personel ile eşit seviyeye getirilecek mi?
Sözleşmeli personelin özlük hakları bakımından (görevde yükselme sınavı, mazeret tayin hakkı, tayinlerde harcırah, yeşil pasaport hakkı, Kademe/Derece ilerlemesi, ) kadrolu personel ile eşit seviyeye getirilmesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 03.11.2021 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

20.04.2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yönelttiğim 7/44632 Esas Numaralı soru önergeme, 27.10.21 tarihinde “ yazılı soru önergesinde yer alan sorular Bakanlığımızın görev ve yetki alanına girmemektedir.” yanıtı verilmiştir. Buna göre; 

663 sayılı KHK'nın 45/A maddesinde; “Sözleşmeli sağlık personelinden üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır.” denilmektedir. Ancak bu hüküm tüm sözleşmeli personele uygulanması gerekirken sadece 663 sayılı KHK'nn 45/A maddesine göre işe alınanlara uygulanmaktadır. Bunun sonucu olarak; 657 sayılı Kanunun (4/B) maddesine tabi personel ile 663 sayılı KHK'nn 45/A maddesine tabi personel arasında 4/B Ti personel aleyhine farklar oluşmaktadır. 

1- Kadrolu memur (4/A) görevde yükselme sınavına girebilirken, sözleşmeli personelin (4/B) görevde yükselme sınavına girebilmesi için bir düzenleme yapılacak mıdır?

2- Kadrolu memurun (4/A) eşi özel sektörde olsa dahi eş durumu mazeret tayin hakkı varken, sözleşmeli personelin (4/B) bu haktan faydalanabilmesi için eşlerden ikisinin de sözleşmeli personel olması şartının nedeni nedir?

3- Kadrolu memur (4/A) yurtdışı eğitimlerine gidebilirken, sözleşmeli personelin (4/B) yurt dışı eğitimlerine gidememesi ile ilgili bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

4- Kadrolu memura (4/A) tayinlerde harcırah verilirken, sözleşmeli personele de (4/B) tayinlerde harcırah verilmesine yönelik bir çalışma düşünülmekte midir?

5- Sözleşmeli personel (4/B) çalıştığı süre boyunca Kademe/Derece ilerlemesi alamamaktadır. Bu konuda yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

6- Sözleşmeli personele (4/B) çalıştığı süre içinde yeşil pasaport hakkı verilmesi düşünülmekte midir?

7- Sözleşmeli personel (4/B) çalışma hayatı boyunca kadroya girememektedir. Sözleşmeli personellerin kadrolarını alabilmeleri için bir çalışmanız var mıdır? 

8- Sözleşmeli personelin (4/B) fazla mesailerine prim kesintisi yapılmaktadır. Prim kesintisinin yapılmaması için bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? 

Kamubiz.com Özel /Ankara
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum