Sözleşmeli personel, kadrosunu bekliyor

Sözleşmeli personel, kadrosunu bekliyor
Sözleşmeli çalışanların kadroya geçmesi ile ilgili düzenleme ile beklentiler Meclis’in açılmasına kalırken, sendikaların gündemi ise kadro.

Memur-Sen’e bağlı Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç-Bir-Sen) Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, “sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi” ile ilgili düzenlemenin bir an evvel hayata geçirilmesini ve istihdam çeşitliliğinden kaynaklanan tüm sorunların çözüme kavuşturulmasını beklediklerini ifade etti.

“İVEDİLİKLE SONUCA KAVUŞTURULMASINI BEKLİYORUZ”

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
En son kabul edilen 6‘ncı dönem toplu sözleşmede alınan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi kararı ile ilgili olarak çalışmaların bir an önce başlaması için çağrıda bulunan Öztürk, konunun bir an önce Meclis gündemine gelmesi gerektiğini ifade etti. Öztürk, “Kamuda sözleşmeli istihdam edilen personelin büyük bir heyecanla kadro müjdesi bekliyor. Bilindiği gibi Memur-Sen’imizin toplu sözleşme kazanımı gereği sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen Konfederasyonumuz arasında çalışmalar yürütülmekte. Biz de Toç-Bir-Sen olarak raporlarımızla, değerlendirmelerimizle katkı sunduğumuz, kadro çalışmalarının ivedilikle sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

“SÖZLEŞMELİ İSTİHDAM BİTİRİLMELİDİR”
TBMM’nin açılması ile konunun gündeme gelmesini beklediklerini ifade eden Öztürk, aynı işte farklı statülerde yürütülen çalışmaların iş barışını bozduğunun altını çizerek, “Aynı kurumda, aynı odada, yana yana çalışan kamu çalışanlarının sözleşmeli ve kadrolu olarak istihdam edilmesi, aynı işi yapmalarına rağmen farklı haklara sahip olması iş barışını bozmakta ve derinden sarsmaktadır. Çocukların anne ve babalarından ayrı kalmaları, iş güvencesinin olmaması, sosyal ve özlük hakların istihdam statülerine göre verilmesi adil olmadığı gibi yönetilebilir ve sürdürülebilir bir sistem değildir. Dolayısıyla sözleşmeli kamu çalışanlarımıza müjdeli haber bir an önce gelmeli, tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli, sözleşmelilik tarihe gömülmelidir. Memur-Sen olarak, Toç-Bir-Sen olarak bizim talebimiz de duruşumuz da nettir. Sözleşmeli istihdam bitirilmelidir” diye konuştu.

milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum