Sözleşmeli personel ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması TBBM'de

Sözleşmeli personel ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması TBBM'de
Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında sözleşmeli uygulamasının kamu barışını bozduğunu ve Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Sözleşmeli ile kamu barışını bozdunuz!

FAHRETTİN YOKUŞ– Yine, 4/B… Ya, öyle bir ucube ki 657’nin 4/B’sine bir bakın. 4/B’li öğretmen olur mu, 4/B’li adliye çalışanı olur mu, 4/B’li memur olur mu ya? Olmaz ama ısrarla yaptınız. Sonra, bunları 2011’de kadroya geçirdiniz, bir daha geçirdiniz ama sözleşmeli çalıştırmaya devam ettiniz, kamu barışını bozdunuz. Çakılı sözleşme, sağlıkta 7 çeşit sözleşme… Ne bu Allah aşkına ya, ne bu? Kamu düzenini öyle bir bozdunuz ki içinden çıkılmaz hâle getirdiniz sonra düzeltmeye çalıştınız. İşte “4/C’yi kaldırdık.” dediniz, doğru yaptınız. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfını kaldırın!

Yardımcı Hizmetler Sınıfını kaldırın artık kardeşim, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı yapın, geçirin artık bunları ya, kalmadı zaten, düzeltin. Kamuda çalışma barışı getirelim. Ama en önemlisi 900 bin taşeron. Ya, bu ülkeye taşeronu da siz soktunuz ya, doğru dürüst taşeron yoktu 2002’den önce.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum