Sözleşmeli personele kadro Maliye ve Çalışma Bakanlarına soruldu

Sözleşmeli personele kadro Maliye ve Çalışma Bakanlarına soruldu
Sözleşmeli ve kadrolu personel arasındaki özlük haklarına dair farklılıkların giderilmesi ve sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin Maliye ve Çalışma Bakanlarına soru önergeleri verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin / Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.25.05.2021 Süleyman GİRGİN /Muğla Milletvekili 

Türkiye genelinde belediyelerde çalışmakta olan 16 bini aşkın sözleşmeli personel olmakla birlikte, kamu kurumlarını da dahil ettiğimizde bu sayı artmaktadır. Sözleşmeli personeller ile kadrolu personeller arasında özlük haklarına dair farklılıklar çalışanlar üzerinde huzursuzluk ve mağduriyet yaratmaktadır. 

Bu personeller arasında; kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi, iş güvencesi, sosyal güvence, yıllık izin hakkı, kurumlar arası yer değişikliği, mazerete bağlı yer değişikliği, ücretsiz izin uygulaması, yabancı dil tazminatı, arazi tazminatı ve vergi açısından farklılıklar söz konusudur. 

Bu farklılıklar personellerimizin niçin kadroya geçmekte israr ettiğini açıklamaktadır. Aynı işi yapan personele aynı haklar verilmelidir. 

Bu bağlamda; 

1) Eşit işe, eşit ücret ve eşit haklar verilmesini çalışma yaşamının temel bir ilkesi olarak görüyor musunuz? 

2) Eşit işe, eşit ücret ve eşit haklar ilkesi uyarınca, belediyelerde ve kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum