Sözleşmeli personele verilen sözler sürekli uzatılıyor

Sözleşmeli personele verilen sözler sürekli uzatılıyor
Kamuda yıllardır sözleşmeli personel olarak çalışan yüz binlerce çalışan için verilen sözler ile ilgili süreç sürekli uzatılıyor.

Yüz binlerce sözleşmeliye üvey evlat muamelesi… 3+1 formülü 2018 öncesine de uygulansın…

Aynı kurumda sözleşmeli olarak çalışan kamu personelleri arasında iki farklı uygulama devam ediyor. 2018 yılında sözleşmeli atamaların bir kısmına getirilen 3+1 formülü yani süreli sözleşme modeli ile işe giren memurların kadroya geçişi tamamlandı fakat 2018 yılından önce göreve başlayan süresiz sözleşmeli kamu çalışanlarının atamaları halen gerçekleştirilmedi. Süresiz sözleşmeli olarak işe başlayan kamu personelleri ise bu durumun çözülmesini istiyor.

2018 İŞE GİRİŞLİ KADROLU, ÖNCESİ SÖZLEŞMELİ
Kurumları aynı olsa da sözleşmeli personeller arasında süreli ve süresiz sözleşmeli olmak üzere iki farklı uygulama bulunuyor. Bu iki farklılık ile bir taraf kaç yıl çalışırsa çalışsın atama yapılamazken diğer taraf 3+1 yıl çalışarak kadro hakkı kazanabiliyor. 2018 yılında getirilen 3+1 sözleşmeli çalışma düzenlemesi ile birçok çalışan kadroya girerken, 2018 öncesi çalışan süresiz sözleşmeli çalışanların ataması yapılmadı.

FARKLI UYGULAMALAR HAKSIZLIĞA YOL AÇIYOR
2018 yılında yapılan 3+1 düzenlemesi ile birçok kurumda çalışan din görevlileri ve öğretmenler düzenlemeden önce işe başladıysa eğer süresiz sözleşmeli, 2018’den sonraki sözleşmeli personeller ise 3+1 sistemine dahil edildi. 3+1 sözleşmesinin geçerli olmasından önce işe giren bir kamu çalışanı süresiz sözleşmeli olarak çalışırken, bu tarihten sonra aynı şartlarla işe alınan başka bir kamu çalışanı ise 3 yıl çalışarak kadroya geçip, 1 yıl sonra da tayin isteme hakkına sahip olabiliyor. Kamuda ortaya çıkartılan aynı statüye çok farklı uygulamalar, çalışanlar arasında eşitsizliklere yol açıyor.

EŞİT DURUMA GETİRİLMELİ
Aynı kurumda çalışan fakat sözleşmelerinin başlangıç tarihinden dolayı mağduriyet yaşayan kamu görevlileri yaşanan çifte standardın sona erdirilerek, 2018 öncesi ile başlayanlarında 2018 sonrası işe başlayanların kadroya alınması gibi alınması için çağrıda bulunurken, yaşanan farklılığın bir an önce sona erdirilerek çalışanların eşit duruma getirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum