Sözleşmeli uzman erbaşlara kadro kanun teklifi

Sözleşmeli uzman erbaşlara kadro kanun teklifi
3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile, Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan sözleşmeli uzman erbaşların kadrolu/muvazzaf statüye geçirilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ve Gerekçesi ilişikte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Mehmet Ali ÇELEBİ Memleket Partisi Gni.Bşk.Yrd. İzmir Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 
Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde 70 bin, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 55 bin olmak üzere toplamda 125bin uzman erbaş görev yapmaktadır. 65 bin emekli, malul emeklisi, 125bin ayrılan personeli ile genel toplamda 325bin kişilik bir camiadır. Uzman erbaşlarımızın çözülmesi gereken problemleri bulunmaktadır. 3600 ek gösterge alamadıkları, sözleşmeli olarak görev yaptıkları ancak çeşitli sözlere rağmen kadroya geçirilmedikleri, hava değişimi ve istirahat sürelerinin yetersiz olduğu, mesleğe başladıklarında bedelsiz zati tabanca verilmediği, kadro görevleri dışında iş yaptırıldığı, astsubay alımlarında öncelik verilmediği, doğu görev sürelerinin adil şekilde düzenlenmediği, orduevi imkanlarından faydalanamadıklari, lojman tahsis oranının düşük olduğu, 6000 sayılı kanun nedeniyle sivil memurluğa geçirilenlerden birçok mağduriyet yaşayan olduğu, rütbe ve kıdem sorunları yaşadıkları tespit edilmiştir. 

Uzman erbaşlarımız sözleşme ile görev yaptıklarından dolayı mesleki güvenceleri bulunmamaktadır. Bu durum uzman erbaşları gelecek endişesine mahkûm etmekte, verimli görev yapmalarını olumsuz etkilemektedir. Bu kanun teklifi ile uzman erbaşlarımızın kadrosu/muvazzaf statüsüne geçirilmeleri amaçlanmıştır. . 

MADDE GEREKÇELERİ 
MADDE 1- 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa yeni hüküm eklenerek Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev alan tüm sözleşmeli Uzman Erbaşların kadrolu/muvazzaf statüsüne kavuşturulması amaçlanmıştır. 
MADDE 2- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3- Yürütme maddesidir. 

3269 SAYILI UZMAN ERBAŞ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1- 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir. 
“EK MADDE 5-Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı'nda sözleşmeli uzman erbaş pozisyonlarında görev yapan muvazzaf personel, bu maddeyi ihdas eden Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, boş kadro olup olmadığına bakılmaksızın uzman erbaş kadrolarına atanmış sayılır. Bu personel, hizmet süreleri dikkate alınarak atandıkları kadro ve dereceye uygun özlük haklarından yararlanır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, uzman erbaş kadrolarına atanan personel hakkında, mevcut sözleşme hüküm ve şartlarını düzenleyen kanun hükümlerinin bu madde ile çelişmeyen hükümleri uygulanır." 
MADDE 2- Bu Kanun yayım tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum