Sözleşmeliden Kadroya Geçerken Bilinmesi Gerekenler

Sözleşmeliden Kadroya Geçerken Bilinmesi Gerekenler
Muhammed DOĞAN, sözleşmeliden kadroya geçenlerin bilmesi gerekenleri alıntıdır diyerek sosyal medyadan paylaştı.

7433 sayılı Kanunla kamudaki sözleşmeli personele kadro bugün Resmi Gazetede yayımlanarak yasalaştı. İsteyen sözleşmeli kadroya geçebilecek. 

Basının ağırlıklı bölümü sadece güzelleme görevi yaptığı için her ota çöpe "Müjde" demesine aldanmayın. Bakın aynı basın her gün "Emekliye müjde, memura müjde" başlıklarını atıyor, başka türlü yazmaları mümkün olmayan bu güzellemecilerin yazdıklarını ciddiye alarak değil araştırarak karar verin. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Kadroya geçmek kimine göre uygundur, kimine göre uygun değildir. "2008 öncesi Emekli Sandığı süreniz var mı?" , "Emekli olduğunuzda bağlanacak aylığın tutarı bakımından en önemli unsur olan prim bakımından kadroya geçince prim matrahınız ne olacak? Geçmezseniz ne olacak?" "EYT ile bu geçişin ilişkisi nedir?" "Ek gösterge hangi aşamada önemli, hangi aşamada önemli değil?" "Sözleşmeli statüdeki hizmet dışındaki hizmetlerin derece intibakında önemi olacak mı? 

Bu ve türevi soruların yanıtlarını kendi durumunuza göre bir bilenden öğrenin, hatta 2011'de ve 2013'te de sözleşmeliden kadroya geçişler oldu o geçenlerden bir sorun kime iyi kime kötü gelmiş. Sonra iyi olacağına ya da durumunuzun daha kötü olmayacağından emin olarak karar verin. Unutmayın her gün "Memura müjde!" diyen basının bu müjdelerinin ne kadar doğru(!!!) olduğunu en iyi siz biliyor, yaşıyorsunuz.

Bunların etkisi altında kalmadan ama bilerek adım atın. Dikkatlice okuyunuz lütfen.
Muhammed DOĞAN

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.