Sözleşmeliye kadro şartları, 24 saat geçmeden değişti! 1 gün hizmeti olan sözleşmeli personel dahi kadroya geçecek

Sözleşmeliye kadro şartları, 24 saat geçmeden değişti! 1 gün hizmeti olan sözleşmeli personel dahi kadroya geçecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sözleşmeli personele kadro düzenlemesinin detaylarıyla ilgili tam tersi bir açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Kasım 2022 tarihinde, kabine toplantısı sonrasında sözleşmeli personele kadro düzenlemesinin detaylarını açıklamıştı.

Erdoğan'n yaptığı açıklamaya göre, kamuda 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek, 3 yılını doldurmamış olanlar 3 yılın sonunda kadroya geçecekti.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Ancak Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından 24 saat sonra yaptığı açıklamada şartlar tümüyle değişti. Yapılan yeni açıklamaya göre hali hazırdaki tüm sözleşmeli personel direkt olarak kadroya geçilecektir. Yani 1 gün hizmeti olan sözleşmeli personel dahi kadroya geçecektir. Sadece yeni istihdam edilecek olan sözleşmeli personel kadroya geçmek için 3 yıl şartına tabi olacaktır.

Kadroya geçen sözleşmeli personelle ilgili yapılan bir başka düzenleme ise nakil hakkına ilişkin oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada sadece kurumlar arası nakil için 4 yıl hizmet şartı aranacağı belirtilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı açıklamada kurum içi nakillerde de 4 yıl hizmet şartının aranacağına vurgu yapılmıştır.

İşte 24 saat içinde yapılan tam tersi iki açıklama:

gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.