Sözleşmeliye kadro sözü hala hayata geçmedi! Belediye sözleşmeliler kapsamda mı?

Sözleşmeliye kadro sözü hala hayata geçmedi! Belediye sözleşmeliler kapsamda mı?
Kasım ayı içinde TBMM'ye sunulacağı belirtilen sözleşmeliye kadro düzenlemesi hala kamuoyuna açıklanamadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonunda 11 Kasım'da yaptığı açıklamalarda, sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin çalışmayı tamamladıklarını da belirterek, "Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz, o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum, önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz, onları kadrolu hale getireceğiz" demişti.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Ancak Bakan Bilgin'in bir hafta sonra sözü hayata geçmediği gibi, Kasım ayının son haftasına girmiş olmamıza rağmen, kanun taslağı dahi kamuoyuna açıklanamamıştır.

Kanun taslağı açıklanmadığı için, belediye sözleşmelilerinin kapsamda olup olmadığı veya sadece 3+1 benzeri bir düzenlemenin mi hayata geçirileceği gibi bir çok soruya yanıt bulunamıyor.

Kanun teklifi taslağı TBMM'ye sunulduktan sonra önce komisyonda görüşülecek daha sonra ise TBMM Genel Kuruluna gelecektir. 
gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.