Sözleşmeliye kadro teklifinin gerekçesi açıklandı

Sözleşmeliye kadro teklifinin gerekçesi açıklandı
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2011 yılındaki sözleşmeliye kadro düzenlemesinin genel gerekçesini açıkladı

Sözleşmeliye kadroda mesai hızlanıyor. Ama nasıl bir düzenleme olacağı hala belli değil. Bazı kesimler tüm sözleşmelilere kadro verileceğini söylerken daha itidalli olanlar sadece 3+1 hakkının verileceğini belirtiyor.

Böyle bir süreçte tüm sosyal paydaşlar, kanuni düzenlemenin tüm sözleşmelilere kadro olarak şekilde ele alınması için açıklama yapıyorlar.

Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan da, sosyal medya hesabından, 2011 yılındaki sözleşmeliye kadro düzenlemesinin genel gerekçesini açıkladı.

Mülga Başbakanlık tarafından TBMM'ye gönderilen kanun teklifinin gerekçesinde şunlar yazıyor:

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

“Kamu hizmetlerinin daha etkili, verimli ve hızlı şekilde yürütülmesini sağlamak ve çalışmalarda etkinliği artırmak amacıyla; … 657 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası ile 4924 sayılı kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olan personelin memur kadrolarına atanmalarına imkan sağlanmaktadır.”

2011 yılındaki düzenleme 232 bin sözleşmeli perosneli kapsamıştı, bunun 68 bini öğretmendi. Bu düzenlemeden 5 yıl sonra 2016 yılında bir kez daha sözleşmeli istihdam yaygınlaşmaya başladı.

İşte 2011 yılındaki kanun düzenlemesi ve gerekçesi


 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum