Sözleşmeliye kadroda kapsam genişledi

Sözleşmeliye kadroda kapsam genişledi
Sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçişi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşılırken Bakan Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsamın genişlediğini açıkladı.

Sözleşmeli kamu çalışanlarının merakla beklediği kadro düzenlemesine ilişkin yeni gelişmeler kamuoyuna yansımaya devam ediyor. En son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere verilecek kadro düzenlemesi ile ilgili kapsamın genişletildiğini duyurarak, 50/D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dâhil ettiklerini açıkladı. Sürece ilişkin zorunlu emeklilik ile ilgili mağduriyetlerin de son bulacağına dikkat çekti.

KABİNE SONRASI KAPSAM DIŞINDAYDI

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 
Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sözleşmelilerin kadroya geçişine ilişkin açıklamalarda araştırma görevlileri ve sanatçılar kapsam içinde yer almıyordu. Fakat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada, düzenlemeye ilişkin kapsamın genişletildiği belirtilirken, “Uzun yılların sorunlarını çözüyor ve sözleşmeli çalışanları kadroya geçiriyoruz. Üstelik sadece 4-B’li çalışanlar değil; sözleşmeli öğretmenleri, uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dâhil ediyoruz!” ifadelerini kullandı.

ZORUNLU EMEKLİLİK “İSTEĞE BAĞLI” HALE GETİRİLİYOR
2018 yılında kadroya alınan yaklaşık bir milyon işçinin zorunlu emeklilik endişesi sona eriyor. Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada, zorunlu emeklilik ile ilgili kısmı değiştireceklerini duyurdu. Zorunlu emeklilik ile ilgili çalışanların çekincelerine değinen Bilgin, yapılacak düzenleme ile birlikte zorunlu emeklilik şartının ortadan kaldırılarak, isteğe bağlı olarak yasal sınırda çalışabilecekleri süre kadar çalışmaya devam edebileceklerini ifade etti.

Milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.